facebook

На Львівщині підлітка вбила блискавка

13 червня 2020 року у селі Підгірці Бродівського району сталася трагедія — блискавка вбила підлітка.
13 червня, у с. Підгірці 16-річний хлопчина випасав в полі худобу.

Його вдарила блискавка. Хлопець загинув, пише Золочів.нет.

Як залишатися у безпеці під час негоди?


Уникайте відкритої місцевості. Як відомо, блискавка зазвичай б’є в найвищу перешкоду на своєму шляху. Самотня людина у полі – це і є та сама найвища перешкода. Ще страшніше опинитися під час грози на підвищеній місцині! Якщо Ви з якоїсь причини залишилися у полі віч-на-віч з грозою, сховайтесь у будь-якому заглибленні: канаві, яру або самому низькому місці поля, сядьте на присядки і пригніть голову.
Уникайте води. Вода – відмінний провідник струму. Удар блискавки поширюється навколо водойми в радіусі 100 метрів. Нерідко вона б’є в береги. Під час грози не можна купатися, ловити рибу. Необхідно подалі відійти від берега. Намагайтеся сховатися.
Під час грози найбезпечніше знаходитися в приміщенні з блискавкозахистом. Якщо гроза застала вас у місті, сховайтеся у магазин, під’їзд або, на крайній випадок, перечекайте грозу під навісом поблизу стіни будівлі.
Якщо ви перебуваєте у приміщенні – закрийте вікна, двері, димоходи та вентиляційні отвори. Не допускайте протягу – це може спровокувати влучення кульової блискавки. У приміщенні слід триматися подалі від вікон, електроприладів, а також труб та іншої металевої сантехніки. Відключіть зовнішні антени і вимкніть з розетки радіоприймачі, телевізори, мікрохвильову піч, комп’ютер – потужні споживачі електроенергії. Не забувайте: під час грози неприпустимо користуватися електроприладами та телефоном.
Остерігайтеся небезпечних предметів. Потрібно пам’ятати, що удар блискавки небезпечний не лише тоді, коли гроза б’є безпосередньо в людину, але й у предмети, що знаходяться поруч. Тому не варто торкатися до всього мокрого, залізного та електроприладів, тому що у такі речі блискавка б’є найчастіше.

Читайте також:  "М'яких хмаринок ангеликові!" Матір вбитого в Києві хлопчика розчулила мережу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.