facebook

Росія в суді доводитиме незаконність арешту активів – Путін

Путін наголосив, що РФ буде через судові процедури захищати свої активи.

1642055




Росія буде у встановленому порядку, через судові процедури, доводити незаконність арешту своїх активів за кордоном. Про це заявив у суботу, 20 червня, президент РФ Володимир Путін на зустрічі з главами іноземних інформагентств, повідомляє РИА Новости.

“Реакції не може не бути. Ми будемо захищати свої інтереси. Що стосується цього розгляду, то наша позиція відома. Вона полягає в тому, що з питань і справ подібного роду Гаазький арбітражний суд має компетенцію тільки щодо тих країн, які підписали і ратифікували Енергетичну хартію європейську. Росія не ратифікувала цю хартію, тому ми не визнаємо юрисдикцію цієї інстанції”, – сказав Путін.

Він наголосив, що РФ буде у встановленому порядку, через судові процедури захищати свої активи.

“А те, що акціонери ЮКОСу намагаються отримати від Росії додаткові кошти, тут жодної новизни немає. Ми з подібними проявами стикалися і раніше і з боку цієї компанії, і з боку інших наших партнерів. У тому числі і з боку зарубіжних партнерів, з боку міжнародних компаній. Будемо в рамках цивілізованого юридичного процесу захищати свої інтереси”, – заявив Путін.

Нагадаємо, у Франції та Бельгії цього тижня було заарештоване держмайно РФ на виконання рішення третейського суду в Гаазі за позовом колишніх акціонерів ЮКОСу. Це рішення наказує Росії сумарно виплатити 50 мільярдів доларів низці компаній – колишніх акціонерів ЮКОСу.

Справа ЮКОСу – одна з найгучніших в Росії за останні роки. На початку 2000-х років російська влада звинуватила керівництво найбільшої на той час нафтової компанії в країні в економічних злочинах. Згодом ЮКОС збанкрутував, а його активи відійшли державній Роснефти.

Читайте також:  Італія закликала ЄС врегулювати нелегальну міграцію

Австрія заарештувала російські держактиви

31 липня минулого року ЄСПЛ зобов’язав Росію виплатити колишнім акціонерам ЮКОСу компенсацію в 1,86 млрд євро. Крім того, суд зобов’язав Росію виплатити їм 300 тисяч євро як відшкодування судових витрат. Пізніше ЄСПЛ оголосив про відхилення клопотання російської влади про перегляд прийнятих у липні постанов.

Крім того, в липні 2014 року інший суд – третейський суд в Гаазі – задовольнив інший позов акціонерів нафтової компанії і зобов’язав Росію виплатити $50 млрд. Також за цим позовом Росія зобов’язана виплатити $60 млн судових витрат.

Шукайте деталі в групі Facebook