facebook

Комітет кредиторів України отримав пропозиції від Мінфіну

Комітет і досі вважає, що його пропозиція є найкращим способом для України, щоб досягти мети програми МВФ.

1642043




Спеціальний комітет, що представляє комерційних зовнішніх кредиторів України, підтверджує отримання від Міністерства фінансів країни пропозиції про реструктуризацію зовнішніх зобов’язань держави і має намір відповісти на нього належним чином. Про це повідомляється в листі комітету, яким володіє агентство Інтерфакс-Україна.

Комітет і досі вважає, що його пропозиція є найкращим способом для України, щоб досягти мети програми Міжнародного валютного фонду, зберігаючи при цьому доступ до ринків капіталу.

“Наша пропозиція забезпечила б економію грошових потоків країни на суму близько $16 млрд, і Україна мала б більш сприятливе відношення боргу до ВВП, ніж США і більшість країн Західної Європи. Ми залишаємося відкритими для зустрічей і обговорень, як тільки ми отримуємо важливі зовнішні інформаційні запити” , – йдеться в документі.

Як повідомлялося, Україна в п’ятницю, 19 червня, направила кредиторам оновлену пропозицію про умови реструктуризації зовнішніх зобов’язань країни.

Переговори України з кредиторами відбудуться на наступному тижні

За словами міністра фінансів Наталії Яресько, ця пропозиція базується на нових макропоказниках, вона включає значне зменшення основної суми боргу, продовження періоду погашення і зміна процентної ставки.

Читайте також:  Прeзидeнт України виявивcя хитрiшим зa Пyтiнa, пiдcтyпний плaн Крeмля прoвaливcя: щo вiдбyвaєтьcя нa Дoнбaсі?

Шукайте деталі в групі Facebook