facebook

Зайцева, яка збила насмерть 6 людей, загоряє на сонечку “за гратами”. Фото, ексклюзив

Олену Зайцеву, засуджену до 10 років позбавлення волі за смертельну ДТП у Харкові, сфотографували, коли вона загоряла в Покровському виправному центрі №79 у Дніпропетровській області.

Її знімки опублікувала на своїй сторінці в Facebook Олександра Загранична. Вона стверджує, що керівництво виправного центру “догоджає мажоркам”.

“На фото вбивця Зайцева і ще одна мажорка на ім’я Валя. Ось так відбувають покарання ті, у кого є гроші, і ті, у кого немає грошей”, – написала Загранична



Загранична виклала фото не лише, можливо, Зайцевої, а й інших засуджених жінок, які в цей час працюють.

Достовірність цих фото OBOZREVATEL підтвердила начальниця Покровського виправного центру №79 Інна Мицюк.

Вона повідомила, що фотографії дійсно зроблені в ПВК №79 у Дніпропетровській області і пояснила, чому таке стало можливим.

“Фотографії дійсно зроблені іншими засудженими, але про жодні поблажки для Зайцевої мова не йде. Для розуміння: вона перебуває в секторі, де відбувають покарання жінки, які засуджені за злочини з необережності – до позбавлення волі. Вони повністю ізольовані від інших засуджених (до обмеження волі – прим.). Усього в секторі, разом із Зайцевою, їх шестеро”, – розповіла Мицюк.

За її словами, ця категорія засуджених не має права вільно пересуватися установою – це законодавчо заборонено.

“Вони постійно перебувають тільки в секторі, у них свій маленький прогулянковий дворик. Не можуть мати при собі мобілки, а телефонні переговори дозволені тільки в черговій частині, під наглядом адміністрації”, – додала начальниця виправного центру.

Водночас у засуджених до обмеження волі жінок більше “можливостей”. Вони мають при собі мобільні телефони, вільно пересуваються територією виправного центру і навіть виїжджають у місто за покупками.

Читайте також:  Більше ніяких локдаунів. Європа хоче навчитися жити з коронавірусом

Інна Мицюк розповіла ще про одну відмінність у відбуванні покарання цих двох категорій.

“Згідно із законом засуджені до обмеження волі зобов’язані працювати, тому що вони тим самим забезпечують своє утримання в установі. А ось ті, хто відбуває покарання позбавлення волі, цього робити не зобов’язані. Однак п’ять жінок виявили бажання працювати, серед них і Зайцева”, – розповіла начальниця виправцентру.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.