facebook

Комунальне рабство – Лєсєв показв, як ″слуги народу″ перетворюють українців на кріпаків

“Слуги народу” зареєстрували законопроект, за яким боржників за послуги ЖКГ будуть позбавляти зарплат, пенсій і нерухомості.



В команді Зеленського вирішили перетворити стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги на вигідний колекторський бізнес.

Таку думку висловив блогер Ігор Лєсєв у новому випуску своєї проограми “Не добрий вечар”.

Лєсєвнагадав, що однією з умов отримання Україною нового траншу від МВФ було “розібратися з населенням за борги ЖКГ”. Щоб виконати забаганку Міжнародного валютного фонду і при цьому самим нагріти руки, нардепи від “Слуги народу” Михайло Лаба, Ігор Кривошеєв і Анатолій Костюх розробили законопроект, який спрямований на “вибивання” грошей з боржників.

У пояснювальній записці депутати вказують, що всього українці заборгували за послуги ЖКГ 63 мільярда гривень.

Лесєв зазначає, що держава могла б у цьому питанні допомогти найбільш незахищеним категоріям громадян, списавши частину їхніх боргів. Однак, нардепи вирішили не тільки не робити цього, але ще й цинічно прирівняти борги за ЖКГ до боргів по аліментах.

“І що пропонує ця трійця? Погашення заборгованостей за рахунок зарплат і пенсій. У боржника автоматом відраховується до 50% зарплати і 20% пенсії. Особливо красиво це запропонували з пенсіонерами… З цього ж законопроекту, якщо борг висить більше року – до нього додається штраф у 20%. Чистої води колекторський бізнес”, – обурився Лесєв.

Він також розповів, що на випадок відсутності у людини офіційних доходів в законі передбачена заборона виїзду за кордон і управління автомобілем, а також відчуження нерухомості.

“По суті, це закон про комунальне рабство. Будь-яка заборгованість призводить до порушення конституційного права громадянина – права на власність. А як формуються тарифи ЖКГ? Ніхто толком не знає. Українці перетворюються на кріпаків. А Україна на країну для життя хорта еліти”, – підсумував Лєсєв.

Читайте також:  Синоптики розповіли, коли в Україну прийде потепління

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.