facebook

Шмигаль повідомив, коли і за яких умов відбудеться цьогорічне ЗНО

У разі скасування ЗНО, про це повідомить головний санітарний лікар чи Міносвіти.



Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні стартує, як і планувалося, 25 червня. Нині підстав для скасування чи перенесення тестування немає.

Про це заявив прем’єр Денис Шмигаль 16 червня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами Шмигаля, зошити, в яких абітурієнти мають складати ЗНО вже розвезені до пунктів тестування.

“Ніхто не збирається скасовувати ЗНО, і причин для перенесення оцінювання на серпень наразі немає. Якщо такі причини будуть, то Міністерство охорони здоров’я та головний санітарний лікар повідомлять про це”, – прокоментував очільник уряду.

Тестування можуть перенести тільки, якщо буде понад 60 активних хворих на 100 тисяч населення в середньому в Україні та понад 50% областей, де перевищуються три загальнонаціональні показники (кількість хворих перевищує 12 на 100 тис. населення, понад 50% завантажених хворими ліжок в опорних лікарнях та охоплення тестуванням менше ніж 12 осіб на 100 тисяч населення – ред.)

“Це ті параметри, які можуть спричинити перенесення ЗНО на інший термін. В іншому випадку від 25 червня, тобто з наступного понеділка, ми починаємо плановий процес ЗНО”, – підсумував Шмигаль.

Зазначимо, що раніше у МОН виступили із заявою, що

У МОН прокоментували можливе скасування ЗНО: попереджають про серйозні загрози
скасування ЗНО є неприпустимим, оскільки це єдиний об’єктивний інструмент оцінювання та механізм прозорого вступу до вишу, а його відсутність створить значні корупційні ризики, до того ж інші варіанту вступу – епідеміологічно небезпечніші та ненадійні.

Нагадаємо, через спалах коронавірусу в Україні пробне

В Україні офіційно скасували пробне ЗНО через спалах коронавірусу
ЗНО відбулося онлайн. Пробне тестування з української мови та літератури було заплановано на 15 червня, з інших предметів – 17 червня.

Читайте також:  Шмигаль розповів, наскільки учителям збільшать зарплату у 2024 році

Водночас на

Для випускників, які цього року не вступатимуть до ВНЗ, скасують ЗНО
державну підсумкову атестацію у формі ЗНО можуть не проходити випускники, які не планують цього року вступати до вищих навчальних закладів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.