facebook

Уперше (!) за останні роки СБУ очолив професіонал спецслужби і патріот

Неймовірно, але Василь Грицак пройшов шлях від прапорщика-водія в 1990 році до першого заступника голови СБУ. Наскільки відомо – це виключний випадок такої кар’єри.

Він не



бізнесмен, не політик і не робив кар’єри у КГБ, що імпонує.

Грицак до сьогодні брав особисту участь не лише в організації, але й у проведенні спецоперацій, зокрема в зоні АТО, що свідчить про особисту хоробрість та бойову підготовку.

Факти з його біографії можуть свідчити самі за себе:
1. Найвідомішою справою в кар’єрі Грицака стало затримання генерала МВС Олексія Пукача пізніше засудженого до довічного ув’язнення за безпосереднє виконавство вбивства Георгія Гонгадзе.
2. Саме Василь Грицак керував операцією зі знешкодження групи 27 диверсантів в Одесі 8 квітня. Група, яку затримали тоді, готувала проголошення Одеської народної республіки, вбивство цілого ряду посадових осіб та підрив мостів. Одеса зобов’язана своїм спокійним життям серед інших особисто Василю Грицаку.

Президент Петро Порошенко, під час зустрічі з керівним складом Служби на представленні т.в.о. Голови СБУ, сказав: “Василь Грицак тривалий час працює в Службі безпеки, а в останній рік керував Антитерористичним центром при СБУ, створював Об’єднаний штаб Центрального управління Служби в зоні проведення антитерористичної операції, разом з військовими та нацгвардійцями – Сили спеціальних операцій. «Загартований, обстріляний, перевірений, досвідчений – переконаний, що ці Ваші якості дозволять СБУ виконати пріоритетні завдання, які поставлені та які випливають з чинного законодавства, із затвердженої Стратегії національної безпеки», – сказав Петро Порошенко, звертаючись до нового т.в.о. Голови Служби. Глава держави додав, що рішення про призначення керівника СБУ затверджує Верховна Рада, тому Василь Грицак має переконати в своїх здібностях народних депутатів.

Читайте також:  На Івано-Франківщині СБУ і Поліція Івано-Франківської області затримали водія із арсеналом зброї та боєприпасів

Президент висловив впевненість у величезному потенціалі СБУ. За останні 16 місяців Служба змогла відродитися після того, як фактично була зруйнована минулою владою. «Пишаюся нашою фаховою і патріотичною СБУ, я довіряю СБУ. Довіряю чесним, порядним, професійним та ефективним офіцерам СБУ і знаю, що переважна більшість кадрового складу вірна присязі».

Джерела:

http://blogs.pravda.com.ua/authors/ukolov/5583c99f220dc/

http://www.president.gov.ua/news/menshe-sliv-bilshe-sprav-prezident-na-naradi-shodo-borotbi-z-35531

http://www.president.gov.ua/news/prezident-predstaviv-tvo-golovi-sbu-gricaka-mi-mayemo-pobach-35527

Шукайте деталі в групі Facebook