facebook

Чекає “італійський сценарій”: медик дала прогноз щодо поширення коронавірусу в Україні

Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська впевнена, що в Україні дуже погана ситуація з кількістю хворих на COVID-19. Вона впевнена, що зараз в наших клініках набагато більше хворих, ніж нам говорять.



Медик думає, що ми Україна може наближатися до “італійського сценарію”, розповіла вона в ефірі телеканалу Zik.

“У клініці ми бачимо вже не тільки в Києві, в деяких регіонах України, я вже приблизно кажу, щоб було зрозуміло — колапс такий же, як в Італії. Тобто, у нас давним-давно вже зростання захворюваності, ми бачимо, що коїться в клініках. Але через те, що тестування, мабуть, запізнюється — зараз ми бачимо ось таку офіційну статистику, яку лікарі бачать в наших стаціонарах”, — заявила Голубовська.

Голубовська зазначила, що в країні величезна кількість смертей, їх кількість перевищує березневий показник.

“При тому — в рази гірше. Не два, не три, не п’ять разів. У деяких регіонах повний колапс. У нас величезна кількість смертей, у нас персонал працює дуже важко. У нас всі 5 років знищувалися фахівці. Тому чекати чогось такого надприродного — я вважаю, нам не потрібно”, — додала лікар.

Вона підкреслила, що в Україні настав час активно готувати нові ліжка у лікарнях, оскільки незрозуміло, як сильно ще може збільшитися кількість хворих на COVID-19.

Читайте також:  Міжнародний аеропорт "Піза" закрили через лісові пожежі (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.