facebook

В Україні назвали основні причини зростання захворюваності коронавірусом

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що на поширення коронавірусу в Україні вплинуло порушення карантинних правил.



Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

За словами Ляшка, зростання захворюваності привело до посилення контролю за дотриманням санітарних норм.

На комісії обговорили основні причини, які вплинули на зростання кількості нових випадків захворювання і заслухали регіони, в яких ускладнена епідситуація (Львівська, Рівненська, Закарпатська, Одеська, Київська області і місто Київ).

“Основна причина зростання – порушення санітарних заходів суб’єктами господарювання. Також на негативну динаміку захворюваності вплинуло недотримання правил при перевезенні в міському, міжміському та міжобласному транспорті. Для недопущення погіршення епідемічної ситуації та вимушеного посилення карантинних заходів буде посилено державний контроль”, – підкреслив Ляшко.

Контроль забезпечать за допомогою рейдових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог щодо функціонування в умовах адаптивного карантину. Зокрема, перевірять носіння масок, дотримання соціальної дистанції і певних заходів дезінфекції в закладах харчування, спортзалах, ринках і громадському транспорті.

Також буде перевірено виконання протиепідемічних заходів при роботі дошкільних установ, закладів, які надають послуги з розміщення, об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів.

Поліція та інші служби організовують заходи спрямовані на використання електронного сервісу “Дій вдома” громадянами, які повинні знаходитися в самоізоляції. Також буде посилено контроль за особами з підтвердженим випадком коронавірусної хвороби.

Органи місцевого самоврядування повинні забезпечити виділення додаткового транспорту для недопущення скупчення людей в момент пікового навантаження.

“Медичні працівники, спільно з Національною поліцією повинні посилити заходи з розслідування та відстеження контактних осіб. Протягом декількох місяців пандемії COVID-19 в більшості областей налагодилася дуже добра співпраця”, – додав Ляшко.

Читайте також:  Серед країн ЄС найбільше довгострокових мігрантів з України в Італії – статистика

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.