facebook

Греція вимагає відшкодування збитків від російських санкцій

Глава грецького МЗС не виключив використання права вето на продовження штрафних заходів проти Москви

107828


Греція закликала інші країни Євросоюзу провести переговори з відшкодування економічного збитку, завданої російськими санкціями.

Як заявив в суботу, 7 березня, міністр закордонних справ Греції Нікос Котзиас в інтерв’ю телеканалам ARD і ZDF, запровадження Москвою заборони на імпорт сільгосппродукції з Європи коштувало його країні “дуже дорого”. За словами глави зовнішньополітичного відомства, у ЄС нарешті повинні обговорити, як компенсувати ці втрати.

Котзиас також заявив, що Греція не загрожує блокувати продовження економічних санкцій ЄС проти Росії. При цьому, глава МЗС зазначив, що право вето відноситься до тих прав, які має кожна країна в ЄС”.

Він також відкинув зв’язок між позицією грецького уряду щодо антиросійських санкцій і наміром Афін домогтися списання частини держборгу.

Дипломат підкреслив, що, загалом і в цілому, його країна “задоволена” політичним курсом ЄС щодо Москви. Котзиас підтвердив, що Афіни продовжують виступати “за санкції, які змушують іншу сторону сісти за стіл переговорів”.

Читайте також:  Зрада? «Росія не агресор»: Віталій Козловський зробив приголомшуючу заяву щодо свого ставлення до війни на Донбасі

Шукайте деталі в групі Facebook