facebook

У “столиці Франкового серця” на Прикарпатті – новий еко-фестиваль

Як повідомляє RradioSvoboda, еко-фестиваль «Лолин у Карпатах», який розпочався на Івано-Франківщині, триватиме сім днів.

Проходить він у селі, яке місцеві люди називають «столицею Франкового серця», адже тут жила Ольга Рошкевич – перше кохання Івана Франка.

Саме сюди з’їхалися кілька сотень людей з різних областей України, а також з Молдови, Білорусі, Росії, США для сімейного відпочинку і розвитку. Для них щодня проходитимуть заняття з екобудівництва, екопоселення, енергозбереження, травознавства, оздоровлення, органічного землеробства, екології душі, які проводитимуть спікери з Києва, Львова, Черкас, Чернівців, Івано-Франківська, Коломиї.

За словами одного з ініціаторів фестивалю, керівника громадської організації «Берегиня роду» Марії Пахолок, «це літній університет у справі екологічного будівництва, сонячної енергетики, екологічних продуктів і екології душі та тіла».

«Зараз буде зворотній антиурбанізований процес, багато людей повернеться в село у силу економічних і фінансових зручностей, навіть айтішники, які кажуть, що будуть жити тільки по нанотехнологіях і їсти тільки таблетовану їжу, дітей все-таки хочуть виховувати в селі», – каже валеолог і травознавець.

Під час фестивалю створюватиметься екопоселення – спільними зусиллями ліпитимуть еко-дім з соломи і глини, зроблять кілька теплих грядок для органічного землеробства, встановлюватимуть сонячний колектор, який залишать селу.

Окрім того, діятимуть майстер-класи з гончарства, розпису на глині, дереві, готування бойківських страв. Також буде збирання лікарських трав і екскурсії в гори.

Учасники фестивалю розмістилися в наметах і в помешканнях селян, тож для місцевих з’явилася можливість отримати додаткові кошти.

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/news/27083190.html


Читайте також:  На Прикарпатті розпочався призов на строкову військову службу

Шукайте деталі в групі Facebook