facebook

Фото: негода пошкодила 500 км доріг та знищила 90 мостів на Прикарпатті

В Івано-Франківській області через погіршення погодних умов було зруйновано 110 км автодоріг та 90 мостів, ще 427,5 км доріг та 130 мостів виявилися пошкоджені. Унаслідок негоди також було відселено 285 осіб , а 1850 метрів берегоукріплень зруйновано, повідомив Укравтодор.

Річка Тиса підтопила дорогу Н-09, її частина була зруйнована, але дорожники забезпечили наскрізний проїзд. На трасі Р-24 стався зсув гірських порід поблизу Буковецького перевалу, внаслідок чого дорогу перекрили, на усіх пошкоджених ділянках працюють аварійні бригади.

У Галичі річка Дністер вийшла з берегів, у результаті чого рух на мосту заблокували, однак відновили проїзд через Микуличин.



Водіїв закликали відкласти поїздки через безперервні дощі, Укравтодор попередив про загрози зсувів і виходу річок з берегів.

Через негоду в Івано-Франківській області підтоплено понад 4500 житлових будинків у 165 населених пунктах. Раніше 13-14 червня через погіршення погоди були підтоплені півсотні житлових будинків та понад 70 дворів, також негода пошкодила 2,5 км доріг в семи областях України.

Читайте також:  Зеленський хоче подвоїти будівництво доріг

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.