facebook

Забудовнику на Поштовій площі доведеться змінити проект через середньовічну вулицю – Мінкульт

Археологи вважають, що всі знахідки, виявлені на Поштовій площі, потрібно залишити на місці і продовжувати розкопки.

110008


Віце-прем’єр-міністр – міністр культури України В’ячеслав Кириленко повідомив, що компанія, яка планувала будівництво на Поштовій площі, тепер буде змушена змінити початковий проект забудови, повідомляє “Урядовий портал”.

“Дуже символічно, що саме в рік тисячоліття від смерті князя Володимира Великого сталося таке важливе археологічне відкриття. Усі виявлені тут знахідки епохи Київської Русі будуть захищені на найвищому державному рівні”, – зазначив Кириленко на виїзній нараді з експертами-археологами на місці знахідок епохи Київської Русі, відкритих в районі Поштової площі в кінці лютого.

На даний момент експерти-археологи вважають, що всі знахідки, виявлені на Поштовій площі, потрібно залишити на місці і продовжувати розкопки, підкреслив віце-прем’єр.

За результатами археологічних досліджень ця територія повинна бути внесена до державного Реєстру нерухомих пам’яток і музеєфікована.

“Було б правильно, якби наші громадяни отримали доступ до цієї унікальної пам’ятки”, – відзначив Кириленко.

Віце-прем’єр також повідомив, що в понеділок, 2 березня, в Міністерстві культури відбудеться розширена нарада за участю археологів, істориків, представників Мінкультури, громадськості, інвестора та підрядника будівництва, на якій буде обговорено правовий статус знахідок на Поштовій площі та подальший хід розкопок.

27 лютого стало відомо, що археологи під час розкопок на Поштовій площі в Києві знайшли вулицю часів Київської Русі, датовану 11-13 століттям. Однак археологи побоювалися, що забудовник не відмовиться від будівництва торгового центру на даному місці, і знахідку вже 1 березня заллють бетоном.
Читайте також:  Монахів УПЦ МП виселяють з Лаври: Мінкульт роз'яснив рішення

Шукайте деталі в групі Facebook