facebook

Італія заборонила ручну поклажу в літаках: що можна взяти до салону

У рамках боротьби з поширенням COVID-19 в Італії заборонено провезення ручної поклажі на багажних полицях у літаках усіх авіакомпаній. Про це вчора повідомила прес-служба італійського управління цивільної авіації.

Пасажирам запропоновано здавати ручну поклажу в багаж. А от до салону дозволено брати лише один предмет ручної поклажі, загальний розмір якого дозволить розмістити його під сидінням свого крісла.

У національному авіаційному органі Італії вважають, що дане нововведення сприятиме зменшенню кількості черг у літаках під час посадки та висадки пасажирів.

За умови особливих обмежень авіакомпанії пасажиру також дозволяється приносити на борт наступні додаткові речі:


сумочка, або портфель, або ноутбук;
фотокамера, відеокамера або CD-програвач;
мобільний телефонний апарат, інші невеликі електричні / електронні пристрої побутового користування;
пальто або плащ;
парасолька;
милиці чи інші засоби для ходьби;
предмет для читання під час подорожі;
портативне ліжечко / коляска, а також молоко / дитяче харчування, необхідні для подорожі;
предмети, придбані в магазинах «duty free» та у магазинах, розташованих всередині аеропорту та в літаках;
рідкі / тверді ліки, необхідні для суто особистих медичних і терапевтичних цілей, необхідні на час поїздки (для рідких лікарських засобів потрібно мати певний медичний рецепт);
рідкі речовини в допустимих межах.
Крім того, всім авіапасажирам продовжать вимірювати температуру. Тим, у кого вона виявиться вище 37,5 градусів, у праві на переліт відмовлять.

Італія, що є однією з найпопулярніших країн світу, в Україні вважається «зеленою» зоною за рівнем захворюваності на COVID-19. Отже, після повернення звідти самоізоляція не потрібна.

Цей факт піднімає настрій поки що лише тим українцям, хто повертається з роботи в Італії. Однак не туристам, бо іще не скасована заборона на відвідування країн Європейського Союзу для мандрівників із країн, що не входять до цієї співдружності. А це означає – і з України.

Читайте також:  В Італії зафіксували найбільше смертей за добу від початку пандемії

Та після зняття цієї заборони українські туристи зможуть скористатися, приміром, дешевими квитками від Ryanair, який нещодавно анонсував старт рейсів до Італії.

Нагадаємо, що в інтернеті є онлайн-карта для закордонних подорожей громадян України. Вони, вирушаючи у закордонні подорожі, мають змогу дізнатися про чинний режим в’їзду та транзиту для них у будь-якій країні світу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.