facebook

У Нью-Йорку знайшли вкрадену картину Пікассо

Картина “Перукарка” оцінюється в мільйони доларів.

109997


У США вилучили викрадену картину іспанського художника Пабло Пікассо. Картина була відправлена з Бельгії в Нью-Йорк в коробці з написом “художній промисел”, ціна на нього була $ 37, повідомляє United Press International.

Створену Пікассо в 1911 році картину під назвою “La Coiffeuse” (“Перукарка”) вкрали у 2001-му з сховища Центру Жоржа Помпіду в Парижі.

Згідно з інформацією прокуратури США, картину вилучили 17 грудня 2014 року співробітники американської Митно-прикордонної служби.

Роботу іспанського художника оцінюють у мільйони доларів.

Картина “La Coiffeuse” належить французькому уряду і була частиною колекції Державного музею сучасного мистецтва в Парижі.

Повідомлялося, що картини арт-дилера Гітлера передають до музею в Берні. Колекція з 1406 картин (121 обрамлена картина і 1285 без рамки), що зберігалися в мюнхенській квартирі Корнеліуса Гурлітта, була конфіскована німецькою владою ще навесні 2011 року (за деякими даними, в лютому 2012 року), але відомо про це стало лише в листопаді 2013.

Серед інших робіт у ній перебувають полотна Марка Шагала, Пабло Пікассо, Анрі Матісса, Альбрехта Дюрера, Анрі де Тулуз-Лотрека, Пауля Клеє, Оскара Кокошки, Ернста Людвіга Кірхнера, Макс Лібермана та інших відомих художників. Збори картин оцінили в €1 млрд.

Читайте також:  Новітні технології дозволять Україні стати експортером нафти й газу

Шукайте деталі в групі Facebook