facebook

Третьякова: родичі зниклих на Донбасі українців наживаються на пільгах (відео)

Народний депутат від парламентської фракції “Слуга народу” та глава комітету Ради з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що родичі зниклих безвісти на Донбасі українців користуються своїм положенням заради грошей.



Про це повідомляє APnews з посиланням на оприлюднене відео.

Під час відео-конференції Третьякова розповідала про необхідність прибрати деякі пільги, щоб люди ними не зловживали. При цьому як приклад зловживань вона привела родичів безвісти зниклих українців на Донбасі.

“Якщо ці пільги залишити, то ними будуть зловживати. Знаєте, ними зловживають навіть в системі … я дійшла до Мінських угод … у нас є зниклі безвісти та ми точно знаємо, що хлопець або дівчина загинули, що їх розстріляли, але просто ми ще не добралися до місць поховання. Відповідно і батьки, і родичі знають, що вони загинули, але вони не хочуть констатувати смерть своїх родичів навіть якщо минув час і є судові рішення щодо загибелі людини. Родичі не хочуть, тому що вони за це отримують гроші й великі – до 20 – 30 тисяч гривень на місяць. Цей економічний сенс морально розбещує людину”, – заявила нардеп.

При цьому вона вказала, що в українському суспільстві чомусь відсутнє розуміння того, що якщо людина отримує щось від держави, то він забирає у того, хто платить податки.

Читайте також:  Росія скерувала на Донбас черговий гумконвой

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.