facebook

Франківський кримінальний авторитет зазнав поразки в апеляційному суді (ВІДЕО)

Сьогодні, 30 червня, в Івано-Франківському апеляційному суді розглянули справу про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками.

Колегія суддів апеляційного суду вирішила залишити рішення Тисменицького районного суду без змін. Так, від моменту проголошення рішення, тобто відсьогодні, 30 червня, вступило в законну силу рішення Тисменицького районного суду. Відтак, прокуратура Івано-Франківської області має усі законні підстави вимагати виконання рішення суду про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою ДП «Івано-Франківське лісове господарство» та залучати до цього виконавчу службу.

Йдеться про 3 гектари державного лісу в селі Рибне Тисменицького району, які наприкінці 2000-х захопив Ігор Халаменда, відомий на прізвисько Бура, пише Фіртка.



Нагадаємо, що інтереси держави в цій справі захищає перший заступник прокурора Івано-Франківської області. Раніше він звернувся з позовом до Тисменицького районного суду про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою біля села Рибного, яка належить ДП «Івано-Франківське лісове господарство».

Позов розглянули 11 лютого 2020 року. Суддя Марія Хоминець прийняла рішення зобов’язати демонтувати огорожу і надати лісгоспу доступ до державного лісу. Проте представник відповідача Людмила Борис подала апеляційну скаргу.

Справу слухала колегія суддів: Людмила Ясеновенко, Галина Мелінишин та Олександра Томин.

Нагадаємо, рішення першої інстанції зобов’язує Ігоря Халаменду усунути перешкоди у користуванні ДП «Івано-Франківське лісове господарство» земельною ділянкою загальною площею 1,3167 га, до складу якої входить земельна ділянка площею 1,2505 га, яка складається із земельної ділянки площею 0,006 га у виділі № 1 кварталу № 19, земельної ділянки площею 0,7055 га у виділі № 3 кварталу № 19, земельної ділянки площею 0,539 га у виділі № 4 кварталу № 19 Рибненського лісництва ДП «Івано-Франківське лісове господарство» та земельної ділянки площею 0,0662 га шляхом демонтажу огорожі за його рахунок.

Читайте також:  На Житомирщині потужний буревій за лічені хвилини повалив 100 га лісу

“Зобов’язати Халаменду Ігоря Анатолійовича, усунути перешкоди у користуванні ДП «Івано-Франківське лісове господарство» земельною ділянкою площею 2,9985 га, яка розташована за адресою: вул. Довженка, 141а, с. Рибне Тисменицького району Івано-Франківської області, шляхом демонтажу огорожі за його рахунок”, – йдеться в ухвалі Тисменицького суду.

“Вся наша правова позиція в документах. Ми вважаємо, що рішення суду незаконне і будемо оскаржувати як положено для будь-якого судового рішення. Коли це закінчиться – будемо приймати остаточне рішення”, – зазначив адвокат Ігор Добрянський.

Оскаржити ухвалу апеляційного суду можуть у Верховному Суді, подавши касаційну скаргу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.