facebook

Секретар Ради безпеки РФ пояснив, чому росіяни відправляються на Донбас

Москва не заохочує громадян країни, які вирушають добровольцями на Донбас, заявив Микола Патрушев.

1642546




Влада Росії не заохочує російських громадян, які відправляються добровольцями в зону конфлікту на Донбасі, однак перешкодити цьому складно через історичної близькості народів двох країн. Про це сказав секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев в інтерв’ю газеті Коммерсант.

“Ми до цього (ставати добровольцями і відправлятися на Донбас – ред.) нікого не закликаємо, і не заохочуємо цього. Але реально перешкодити цьому неможливо. Адже два мільйони біженців з України не просто так приїхали в Росію – у них тут родичі та друзі. Вони розповідають їм про ті звірства, які там відбуваються. А далі спрацьовують емоції: люди відправляються туди і беруть участь (у боях – ред.)”, – сказав Патрушев.

З його слів, конфлікт в Україні “можна вирішити без громадянської війни, якщо виконувати Мінські домовленості, але вони не виконуються”.

“В Україні зараз навіть в одній сім’ї родичі часто займають діаметрально протилежні позиції і лаються. Це громадянський конфлікт. Ми готові надавати і надаємо підтримку українським біженцям, яких, до речі, ні в ЄС, ні в США не приймають, але влазити в громадянський конфлікт недоцільно”, – зазначив секретар Радбезу РФ.

Росія неодноразово відкидала звинувачення Заходу і України про участь російських військовослужбовців у військових діях на сході України. На прямій лінії 16 квітня 2014 президент Росії Володимир Путін сказав: “Кажу вам чітко і ясно: російських військ в Україні немає”.

Читайте також:  Росія скерувала 27 гуманітарний конвой на Донбас

Шукайте деталі в групі Facebook