facebook

За мамою плаче п’ятеро дітей: у пологовому раптово померла породілля, у якої виявили коронавірус

Для 39-річної породіллі з Млинівщини, яка днями померла в реанімації інфекційного відділення Волинської обласної клінічної лікарні, це були вже п’яті пологи, двоє з яких відбувалися за допомогою кесаревого розтину. Жінка звернулася до перинатального центру на плановий огляд. Там в неї виявили низьку сатурацію та відправили до інфекційної лікарні. Згодом жінка народила у пологовому будинку, але, на жаль, померла через пневмонію, спричинену коронавірусною інфекцією.



Про це розповіла медичний директор інфекційного госпіталю Волинської обласної клінічної лікарні Наталія Скальська, пише ІА Волинські Новини.

“Жінка захворіла 19 червня, у неї з’явилася температура. Перед цим протягом двох днів, перебуваючи вдома, в неї була задишка, підвищений тиск та головні болі. Оскільки вона мала 39 тижнів вагітності, то 22 червня звернулася для планового огляду у Волинський обласний перинатальний центр, адже тепер вагітні обирають, де саме їм народжувати, незважаючи на область. Там їй зміряли сатурацію, вона мала показник 76, хоча норма – від 95 до 100. Шкірні покриви мали посиніння, хвора почувала себе погано. Поміряли температуру, вона виявилася високою. Відтак жінку скерували в інфекційну лікарню. Це відбувалося з дев’ятої по десяту годину ранку”, – зазначила Наталія Скальська.

З її слів, оглянувши хвору в інфекційній лікарні, в неї запідозрили прееклампсію – це ускладнення вагітності, яке загрожує породіллі смертю. Вже в першій годині дня хвора була госпіталізована в пологовий будинок, де були зроблені всі обстеження. 23 червня лікарі провели консиліум і цього ж дня зробили кесарів розтин.

“До нас вона поступила 24 червня вже з позитивними тестами на коронавірус, тобто протягом доби після кесаревого розтину. Жінка була у важкому стані, в неї була низька сатурація та ознаки тотального ураження легень тяжкою ковідною пневмонією. Тести проводили 22 червня. За наполяганням пологового будинку її перевезли до нас в реанімацію, хоча добу після кесаревого вона була в пологовому будинку в реанімації”, – пригадала лікарка.

Читайте також:  Українці шоковані цінами на їжу в Буковелі (фотофакт)

Вона зауважила, що в той же день викликали лікаря, який її оперував, він обстежив жінку, їй зробили УЗД органів малого тазу, подивилися на проходження післяпологового періоду.

“В четвер і п’ятницю в неї був тяжкий стан. 27 числа жінка померла. Офіційна причина смерті – пневмонія, спричинена коронавірусною інфекцією. В неї була дуже низька сатурація – 76, норма від 95 до 100. Якщо показник 93, то ми вже “садимо” на кисень. Це з такою сатурацією вона приїхала з Млинова, можливо, пневмонія з’явилася в неї раніше”, – зазначила медичний директор інфекційного госпіталю Волинської обласної клінічної лікарні.

Медик також повідомила, що стан дитини їй наразі невідомий, хоча акушери-гінекологи повідомляли, що після пологів немовля відправили в реанімацію.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.