facebook

Смерть у Волинській обласній лікарні: як поховали породіллю з Рівненщини

Напередодні, 30 червня померлу від COVID-19 породіллю поховали. Нині у селі Топілля тестують усіх контактних з жінкою родичів. Чоловік 39-річної Ганни Сад розповів Суспільному, що у смерть дружини від коронавірусу не вірить.



У селі Топілля Рівненської області медики нині проводять забір аналізів для ПЛР-тестування чоловіка і чотирьох дітей породіллі. Зі слів медсестри Марії Колядич, запланували зробити 12 тестів контактним особам. Результати повідомлять за кілька днів.

«Ганна Сад поступила в медзаклад у важкому стані: вона кашляла, кілька днів мала температуру. Їй зробили рентген, діагноз – полісегментарна пневмонія. 23 червня, через погіршення серцебиття плоду було проведено кесарів розтин. Наступного дня, коли у жінки лабораторно підтвердився діагноз “коронавірус”, породіллю перевезли до обласної клінічної лікарні. Де вона і померла», – каже лікар луцького пологового будинку Сергій Сябрук.

У пологовому кажуть: у результаті кесаревого розтину народилася дівчинка. Вага — 4 кілограма 400 грамів. Результат ПЛР-тестування новонародженої виявився негативним. Стан здоров’я дитини нині задовільний.

Нагадаємо, вагітна жителька Млинівського району Рівненської області 22 червня звернулася до Волинського обласного перинатального центру, де була оглянута лікарями та із підвищеною температурою та загальною слабкістю була переведена в обласну інфекційну лікарню.

Читайте також:  Лікувала сама: на Волині мати не викликала лікарів хворому на бронхопневмонію сину, дитина померла

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.