facebook

У Києві з’явився кінотеатр українського фільму

Найстаріший київський кінотеатр буде показувати тільки українські фільми. Кінотеатру ім. Чапаєва повернуть історичну назву, яке він носив у 1913 році.

109964


У Києві презентували кінотеатр, в якому будуть показувати виключно українські стрічки. Кінотеатр українського фільму створений на базі кінотеатру “їм. Чапаєва”, який знаходиться на вулиці Велика Житомирська, 40.

Як повідомляє прес-служба КМДА, Національний союз кінематографістів і КП “Київкінофільм” звернулися до столичної мерії з ініціативою повернути кінотеатру його історичну назву – “Ліра”. Кінотеатр є найстарішим працюючим кінотеатром в Києві – він був побудований в 1913 році і спочатку називався “Ліра”, в 1937 році його перейменували.

У репертуарі “Ліри” будуть близько 50 вітчизняних стрічок, створених за останні роки. У кінотеатрі демонструватимуться ігрові, документальні, анімаційні стрічки, а також збірки короткометражних дебютів. Крім того, тут будуть проходити культурні заходи. Так, по п’ятницях перед сеансом проходити виступи режисерів і артистів. А щочетверга – ретроспектива класики українського кіно, яку буде представляти кінокритик, розповідаючи про творчий шлях майстрів.

Репертуар буде побудований таким чином, щоб на кожному сеансі демонструвалися різні фільми, які будуть змінювати один одного. Так кожен фільм буде мати можливість потрапляти в “прайм-тайм”. Також планується тривалий прокат в кілька місяців.
Читайте також:  «Боже, яке воно бидло»: Відома українська телеведуча у центрі столиці поскандалила з поліцейськими. Подробиці інциденту

Шукайте деталі в групі Facebook