facebook

Дистанційне не вихід. Комаровський пояснив як організувати навчальний процес

Доктор Комаровський розповів українським батькам, як має відбуватися навчальний процес у школах з 1 вересня. За словами українського лікаря, діти повинні сидіти за партами по одному і на перервах максимально дотримуватися дистанції.



«На сьогодні ми повинні готуватися до того, що 1 вересня діти йдуть в школу. Тому зараз треба думати про те, в які школи діти йдуть. У школах має бути соціальне дистанціювання – не 30 осіб у класах, а 15, наприклад. За партою діти повинні сидіти по одному. А ось на перервах, коли вони носяться… їх треба максимально виганяти на свіже повітря», – сказав Коморовський в ефірі каналу «Україна 24».

За словами медика, краще проводити уроки на відкритому повітрі. Так роблять в інших країнах.

«Нам зараз треба думати, як ми змінимо кількість дітей у класах, як ми забезпечимо школи достатньою кількістю медсестер, як ми проконтролюємо повітрообмін в класах, як ми налагодимо там систему вентиляції, як ми проконтролюємо в класах температуру і вологість повітря. На ці речі ми й повинні звертати увагу. І ми повинні зробити все, щоб у школі все, що може відбуватися на свіжому повітрі, відбувалося на свіжому повітрі. І я б робив, як в інших країнах – поки у нас тепло, діти повинні вчитися на свіжому повітрі, по максимуму», – сказав лікар.

Також Комаровський зазначив, що ті діти, які не хочуть йти до школи – повинні отримати можливість отримувати дистанційна освіта в домашніх умовах.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов не виключає, що восени більшість шкіл через сплеск захворювання COVID-19 будуть змушені перейти на дистанційне навчання.

Читайте також:  Інфекціоніст назвав причину, чому частина українців ніколи не захворіє на коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.