facebook

Олена Зеленська одужала від коронавірусу і виписалася з лікарні, – ОП

Дружина президента Володимира Зеленського одужала від коронавірусу і виписалася з лікарні.



Про це в п’ятницю, 3 липня, повідомила пресслужба офісу президента.

“Перша леді України Олена Зеленська одужала від коронавірусної інфекції COVID-19 і сьогодні виписалася з лікарні. Вона почувається добре та щаслива знову бути з родиною”, – ідеться в повідомленні.

“Подолавши COVID-19, Олена Зеленська все ж потребує продовження лікування від викликаної ним двобічної пневмонії та проходитиме його вдома”, – зазначили в ОП.

Як писала “Новинарня“, про те, що дружина Володимира Зеленського Олена отримала позитивний результат тесту на COVID-19, в ОП повідомили 12 червня.
Тоді зазначалося, що “перша леді” почувається добре, не має жодних симптомів хвороби й перебуває на амбулаторному лікуванні “ізольовано від інших членів сім’ї”.

https://www.instagram.com/p/CCLyAg5la5W/?igshid=1ida14pnomcyj

Проте 16 червня офіс президента повідомив про те, що Зеленську госпіталізовано з діагнозом “COVID-19, позагоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія середнього ступеня важкості”.
“Дотації кисню не потребує. Стан стабільний”, – запевнили у пресцентрі ОП.

У наступні два тижні про стан здоров’я першої леді нічого не повідомлялося. ЗМІ не могли з’ясувати, в якому медичному закладі вона лікується.

Тим часом Володимир Зеленський, у якого ПЛР-тести ще 15 червня показали негативний результат (як і у двох дітей президентського подружжя), ізоляції не дотримувався.
Президент їздив працювати на Банкову, зустрічався з шахтарями, відвідував постраждале від повені Прикарпаття, покладав квіти до пам’ятників, проводив селекторні наради тощо. Він вийшов з ізоляції на день раніше, ніж було анонсовано.

Читайте також:  Уже були здорові: у чотирьох українців коронавірус знайшли повторно

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.