facebook

Бойовики змінили тактику штурму: “натовпом” вже не атакують

Терористи змінили тактику ведення бойових дій під час штурму позицій українських військ



04fd831b14dc8c76dbc8c37a96ac6c85

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат Дмитро Тимчук.

“Відзначається зміна тактики бойовиків з метою зменшення втрат при штурмах позицій сил АТО і підвищення ефективності дій бандформувань. Зокрема, активні дії провадяться виключно “цільовими групами”, які намагаються працювати в тісній взаємодії – вогнева бронегрупа, підтримуюча артгрупа (прикривають дії піхотних груп або снайперів, яким необхідно зайняти або залишити свої позиції), декілька піхотних груп, іноді снайперські групи і ДРГ (що оперують у “нейтральній смузі”)”, – зазначив Тимчук.

За його інформацією, терористи намагаються налагодити повноцінну взаємодію в тактичній ланці та уникати дій “натовпом”, як раніше.

“В даний час ця тактика використовується не без проблем через відсутність прагнення чітко виконувати накази “штабних структур” з боку “командирів” у тактичній ланці (різні “отамани”, “ветерани локальних війн” тощо)”, – наголосив координатор групи “Інформаційний спротив”.

Читайте також:  Бойовики пригрозили спостерігачам ОБСЄ розстрілом ? звіт ОБСЄ

Шукайте деталі в групі Facebook