facebook

Глава Мінекології звинуватив Яценюка у корупції і зв’язках з олігархами

Міністр звинуватив прем’єра у відстоюванні інтересів українських кланів.

 



1643149

Глава Мінекології Ігор Шевченко звинуватив прем’єра Арсенія Яценюка в “політичній розправі”, а також корупції та відстоюванні інтересів українських кланів. Відповідне відеозвернення він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

“Я звертаюся до народу України. Причина мого звернення пов’язана з політичною розправою, яку зараз влаштовує проти мене керівництво уряду”, – йдеться у зверненні Шевченка.

За його словами, на посаді міністра він почав боротьбу з корупцією та повернув державі 22 родовища нафти і газу. “Робив (я) це всупереч позиції керівництва уряду, яке має діючі зв’язки з усіма українськими кланами і захищає їх інтереси”, – сказав міністр.

“Переконаний, що саме через мою безкомпромісну позицію та антикорупційну діяльність Арсеній Яценюк почав втручатися в моє особисте життя і домагатися мого звільнення. По відношенню до мене керівництво кабміну діє так, як до Саші Боровика, Павла Шеремета, Олега Мусія”, – вважає міністр.

Шевченко звинуватив Яценюка у призначеннях на різні пости своїх друзів і однопартійців, замішаних у корупційних скандалах.

Як повідомлялося, прем’єр просить Верховну Раду звільнити главу Міністерства екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка.

Радник прем’єра розповів, що перевірки виявили, що в січні 2015 міністр екології в особистих справах без отримання відповідного дозволу знаходився в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Раніше виник скандал через політ глави Мінекології до Ніцци під час пожежі на нафтобазі.

За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  Обама заявив про необхідність вирішити конфлікт в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook