facebook

Росія у відповідь на санкції хоче заборонити ввіз квітів і шоколаду з ЄС

Російські виробники самі готові заповнити полиці в магазинах елітним шоколадом.

1643157




Росія у відповідь на санкції Заходу хоче розширити ембарго на ввезення квітів і шоколаду з країн Європейського союзу (ЄС). Про це заявив заступник глави Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко, передає “Газета.Ru”.

За словами Алексеєнка, в даний час лунають пропозиції щодо обмеження поставок квіткової продукції з країн Євросоюзу. “Багато інших країн готові нам поставляти квіти, та й своя галузь в разі ембарго починає потихеньку відновлюватися. Також давно звучать заклики до того, щоб поставки з Латинської Америки йшли безпосередньо, а не через ті ж Нідерланди”, – розповідає чиновник.

Крім цього вітчизняні виробники, за його словами, пропонують заборонити ввезення і європейського шоколаду. “На полицях російських магазинів розміщуються елітні сорти шоколаду з Євросоюзу, наприклад з Бельгії, Франції, Німеччини. І це саме той сегмент ринку, який наші виробники хотіли б зайняти. Адже у нас є можливості виробляти шоколад елітних сортів”, – сказав Алексєєнко.

Як раніше повідомлялося, Росія відповість на продовження санкцій Євросоюзу, виходячи з принципу взаємності, заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Як повідомляв Корреспондент.net, Рада ЄС на рівні глав МЗС продовжила термін дії економічних санкції відносно Росії на півроку – до 31 січня 2016 року.

Читайте також:  "А чому вона й досі на волі?": колишня очільниця МОЗ попросила про допомогу в Ілона Маска

Шукайте деталі в групі Facebook