facebook

Виїзд українців на роботу за кордон можна зупинити – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що без нормальної зарплати й нормальних робочих місць українців не втримати від працевлаштування за кордоном.



Україна може зупинити виїзд кадрів за кордон. Про це 9 липня під час зустрічі з підприємцями в Луцьку заявив президент України Володимир Зеленський, інформує сайт глави держави.

“Можна багато чого розказувати, але поки не буде нормальних робочих місць, нормальної заробітної плати, нічим не втримати людей”, – сказав президент.

Він вважає, що потрібно створювати умови для відкриття бізнесу в Україні.

“Крім програми кредитування “5–7–9″, яку ми зараз наповнюємо, ще є портфельне кредитування, яке у Верховній Раді з’явиться у вигляді законопроєкту. Наше головне завдання – до кінця року зробити нормальні умови кредитування, це п’ять–сім відсотків”, – пояснив Зеленський.

Глава держави також зазначив, що іпотека не має бути вищою за 10%, тому що “великі відсотки за кредитами на купівлю житла змушують молоді родини працювати за кордоном”.

10 травня Зеленський заявляв, що Київ не перешкоджає виїзду громадян за кордон, але влада хоче бути впевненою, “що якщо щось із нашим громадянином відбудеться, його не викинуть на вулицю”.

У травні віцепрем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко говорив, що на роботу за кордон цього сезону може виїхати приблизно 15 тис. українців.

Читайте також:  Синоптики прогнозують на кінець тижня значне зниження температури та дощі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.