facebook

На Тернопільщині чоловік вирощував коноплі, щоб “годувати голубів”

Двісті шістдесят п’ять рослин коноплі та двісті дві маку вилучили правоохоронці з приватного господарства в селищі Гримайлів під час операції “Мак”. Господар зізнався, що урожай – його, а коноплю вирощував, щоб годувати птахів.
Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції Тернопільщини, пише Суспільне.



Дільничні офіцери Гусятинського відділення поліції оглядаючи двори в селищі, на одному з городів виявили посіви маку й коноплі. Вони одразу викликали слідчо-оперативну групу.

За словами начальника сектору патрульної поліції Сергія Остафійчука, незаконним городництвом займався п’ятдесятисемирічний чоловік:

“Висота рослин коноплі сягала понад два метри. Її з дороги не було видно, бо усе росло на городі за хатою. Чоловік сказав, що вирощував коноплю для підгодівлі голубів, яких розводить”.

Остафійчук додав, що господар раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв. Наркотики не вживає.

Цей факт правоохоронці внесли в ЄРДР згідно з 2 частиною статті 310 ККУ – незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості п’ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин.

За таке порушення карають позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Заборонені рослини правоохоронці вилучили та передали на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Читайте також:  Через домашній майонез п’ятеро мешканців Тернопільщини опинилися в лікарні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.