facebook

Композитор Титаніка і Аватара загинув в авіакатастрофі

Джеймс Хорнер пілотував невеликий літак, який зазнав аварії над Каліфорнією.

1643161



Композитор Джеймс Хорнер, 2-разовий володар “Оскара”, який написав музику до “Титаніка”, “Стар треку”, “Аватара”, “Ігор розуму” і інших фільмів, загинув в авіакатастрофі у понеділок, 22 червня, повідомляє The Hollywood Reporter.

Музикант був біля штурвала невеликого літака, який впав приблизно в 100 км на північ від Санта-Барбари (Каліфорнія). Про причини аварії судна не повідомляють.

Загибель 61-річного Хорнера підтвердила його помічник Сільвія Патриція. “Ми втратили дивовижну людину з величезним серцем і неймовірним талантом. Він помер, роблячи те, що він любив. Спасибі всім вам за вашу підтримку і любов”, – сказала вона.

У 1998 році за роботу над фільмом “Титанік” Хорнер одержав премію “Оскар” відразу у 2 номінаціях: “Найкраща музика до драматичного фільму” і “Найкраща пісня до фільму” спільно з Уїлом Дженнінгсом, котрий написав текст пісні My Heart Will Go On, яку виконала Селін Діон. Альбом із саундтреком до фільму розійшовся по всьому світу накладом у 27 млн копій.

Хорнер також працював над такими відомими кінострічками, як “Каспер”, “Джуманджі”, “Хоробре серце”, “Двохсотрічна людина”, “Троя”, “Маска Зорро” і “Нова Людина-павук”.

Раніше повідомлялося про те, що помер німецький композитор Джеймс Ласт.

Читайте також:  Журнал People назвав найкрасивіших жінок 2015

Шукайте деталі в групі Facebook