facebook

Під обстрілом на Донбасі загинув офіцер із Львівщини, майданівець Тарас Матвіїв

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув унаслідок мінометного обстрілу 10 липня. Це відомий громадський активіст, майданівець, офіцер Тарас Матвіїв із 24-ї механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила.

Як передає “Новинарня“, про смерть воїна повідомив військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко 11 липня.

“Вчора під час обстрілу українських позицій російськими найманцями загинув захисник із Жидачівщини, молодший лейтенант Тарас Матвіїв. Молодий офіцер, в якого все життя мало бути попереду. Він захищав український народ від ворогів, щоб звуки вибухів і свист куль для нас не були знайомі. Але ворожа міна забрала його від нас. Війна триває і безжально забирає життя кращих синів України”, – написав військком у фейсбуці.

Очільник обласного військкомату висловив щирі співчуття родині загиблого героя.

“Ми не маємо права забути, що у нас триває війна. І життя наших захисників, які були покладені на вівтар війни не дарма”, – зазначив Тіщенко.

“Життя молодшого лейтенанта 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила обірвалося під Троїцьким, що на Луганщині“, – уточнили у Львівській ОДА.

31-річний Тарас Матвіїв – із міста Жидачів Львівської області, закінчив Жидачівську ЗОШ №1.

Журналіст за освітою (журфак Львівського національного університету імені І. Франка). Працював кореспондентом на ТРК “Ера” й каналі TVi.

Був громадським активістом, майданівцем, учасником Революції Гідності в Києві (3-тя сотня Самооборони Майдану).

Після початку АТО брав участь у бойових діях як доброволець в окремій добровольчій чоті “Карпатська Січ”.

Був співкоординатором “Пошукової ініціативи Майдану”, волонтером у “Народному легіоні”.

Колишній депутат Жидачівської райради, член ГО “Українська галицька асамблея”.

Випускник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові.

“Тарас мав піти дуже далеко. Ми розмовляли з ним по роботі про незаконну вирубку лісів. Бо це Тарас із друзями голими руками зупиняли вагони з деревом на залізничних станціях на Львівщині. Потім говорили про відродження футбольного клубу “Авангард” в Жидачеві, яким займався Тарас… Він запрошував на “Удеч-фест” у Жидачів; йому з однодумцями завжди вдавалося організувати дуже класний і представницький фестиваль. А потім він, доброволець АТО, вступив в Академію сухопутних військ [імені Сагайдачного]. Постив натхненні дописи з аудиторії, полігону. Потім – з фронту. Тарас мав прекрасну підготовку, гострий розум і просто горів тим, що робить. Це звучатиме як кліше, а я вважав, що майбутнє нашої армії – якраз за такими хлопцями, і в новій армії на нього не могли б не звернути уваги. Не віриться: Тарас загинув”, – пише журналіст Володимир Семків.

Читайте також:  На Волині в ДТП загинув 20-річний хлопець




Вічна пам’ять героєві.

Як інформував пресцентр штабу ОС, за добу 10 липня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник загинув, ще троє – отримали поранення.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) ворог відкривав вогонь із мінометів калібру 120 мм поблизу Причепилівки, Оріхового, Троїцького та Хутору Вільного.

За даними “Новинарні“, Тарас Матвіїв – друга бойова втрата Об’єднаних сил у липні.

8 липня поблизу Новозванівки на Луганщині загинув стрілець-помічник гранатометника 30 омбр солдат Олег Шило.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.