facebook

В Івано-Франківській області заблокували незаконний видобуток нафти

В Івано-Франківській області припинили незаконний видобуток нафти з державної свердловини.
Про це повідомили у Службі безпеки України.



За інформацією правоохоронців, спільне підприємство з іноземними інвестиціями без передбачених законом дозволів та без сплати відповідних зборів налагодило видобуток нафти зі свердловини державного фонду. Зловмисники встигли видобути нафти на більше ніж 1 млн грн і реалізувати її на нафтопереробні заводи на сході України.

Для легалізації сировини комерсанти за документами оформляли угоду під виглядом законних господарських операцій, зазначили у СБУ.

За попередньою версією слідства, підприємці дістали доступ до видобутку за сприяння посадових осіб однієї з державних установ Івано-Франківська, на балансі якої з науково-дослідною метою була свердловина. У подальшому вони планували нелегально видобувати нафту і на інших свердловинах цього закладу.

Під час обшуків вилучено 40 тонн нафти, документи, чорнові записи, печатки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та готівку на суму майже 130 тис. грн.

Для оцінки збитку, завданого довкіллю розлитою нафтою, залучено відповідних експертів. Встановлюють коло осіб, причетних до операції, повідомили у СБУ.

Читайте також:  За час АТО на Донбасі зникли безвісти 1,2 тисячі людей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.