facebook

«Я не уявляю» та «можливо»: Шкарлет про дистанційне навчання з 1 вересня

В.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет зазначив, що навчання з першого вересня дійсно може відбуватися в дистанційному режимі, якщо епідситуація буде погіршуватися.

Про це він заявив в інтерв’ю Lb.ua, додаючи, що не уявляє, як в цьому випадку відбудеться соціалізація першокласників, – пише Дзеркало тижня.

«Я не уявляю собі, яким чином діти можуть піти дистанційно в перший клас. Можливо, якщо ситуація буде загострюватися, то буде знов дистанційний режим. Але першокласники повинні відчути всю соціалізацію в школі. Ми розробляємо запасні варіанти. Можливо, буде змішана форма відвідування школи – частково офлайн, частково онлайн. Можливо, будуть діти по змінах ходити»,



— зазначив Шкарлет.

За його словами, потрібно напрацювати матеріали не лише безпечності санітарних умов, а ще й умов навчання для того, щоб діти отримували соціалізацію.

«Я спілкувався за цей час з величезною кількістю батьків, які наполегливо звертають увагу на те, що дистанційна освіта – це не зовсім освіта. Якщо в родині один монітор і три дитини, у яких одночасно уроки, то як бути? Крім того, діти, якщо це молодша школа, потребують догляду. А батькам потрібно працювати. Звісно, батьки повинні сидіти з дитиною, але їм треба ще заробляти на життя», — розповідає в.о. міністра.

Шкарлет визнає, що це велика соціальна проблема, яка може призвести до «соціального сиріцтва».

Читайте також:  Груднева пoгoдa і Новий Рік якого ще не було: зима приготувaлa українцям cпрaвжнiй шок

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.