facebook

19-річний захисник врятував “Динамо” від неприємної несподіванки в матчі з “Олімпіком”

Микита Бурда забив переможний гол в доданий арбітром час. Перемога дозволила киянам відірватися від “Шахтаря” на сім очок.

110661


Київське “Динамо” обіграло в напруженому матчі 15-го туру чемпіонату Прем’єр-ліги донецький “Олімпік” 1:0.

Переможний гол записав на свій рахунок 19-річний захисник киян Микита Бурда, який замкнув передачу Андрія Ярмоленка. У цей момент на секундомірі судді йшла 4 додана до основного часу хвилина.

Таким чином, “Динамо” вже на 7 очок випереджає донецький “Шахтар” у турнірній таблиці.

Як і очікувалося, протистояння киян і дебютанта Прем’єр-ліги пройшов у напруженій боротьбі. Динамівці володіли ініціативою протягом усього ігрового часу, до кінця першого тайму донеччани залишилися в меншості, однак команда Романа Санжара успішно йшла до того, щоб знову звести гру з “Динамо” внічию. Так, як це було у першому колі.

Сергій Ребров випустив на поле трьох нападників, однак у підсумку, рятівний гол у ворота “Олімпіка” забив той, від кого цього найменше чекали – молодого захисника, який рідко виявляється на ударній позиції в штрафній площі.

А адже в самому початку матчу кияни могли зняти всі питання про переможця: витримавши стартовий натиск суперника, підопічні Реброва почали диктувати свої умови. В одній з атак Віталію Буяльському не вистачило сантиметрів, щоб дотягнутися до м’яча і перевести його у ворота після удару-передачі Ярмоленка.

Крім того, що киянам потрібно було забивати, додалася ще одна проблема – “Олімпік” не збирався засиджуватися в захисті, і йшов вперед. Однак захисникам “Динамо” вистачало майстерність справлятися з атакуючими діями опонентів. Після видалення Кирила Дорошенко, який відмахнувся від Дьемерси Мбокані і отримав другу жовту, номінальні господарі пішли вабанк. Вони продовжували створювати момент у ворота Олександра Рибки.

Читайте також:  Зоря повертає Дніпро на третє місце в чемпіонаті

Кияни схаменулися занадто пізно, щоб добитися перемоги в нормальному режимі – без зайвого героїзму. А “Олімпіку” просто не вистачило досвіду в кінцівці матчу.

Олімпік – Динамо- 0:1 (0:0)

Гол: Бурда, 90+4.

“Олімпік” (Донецьк): Литовка, Гришко, Огиря, Іванов, Дитятьєв, Доронін, Іса, Дорошенко, Тищенко, Кадімян (Міщенко, 83), Лисенко (Лебідь, 46).

“Динамо” (Київ): Рибка, Виду, Данило Сілва, Бурда, Антунеш, Сидорчук, Ленс (Кравець, 26), Беланда (Теодорчик, 75), Буяльський (Гармаш, 73), Ярмоленко, Мбокані.

Покарання: Дитятьєв, 41. Антунеш, 73 (попередження). Дорошенка, 39 (видалення).

Додамо, що “Динамо” напередодні матчу 1/8 фіналу Ліги Європи проти англійського “Евертона” втратило вінгера Джермейна Ленса, який був замінений ще до початку матчу з “Олімпіком”. Судячи з усього, не встиг відновитися голландець після травми в першому поєдинку 1/16 фіналу єврокубка з “Генгамом”.

Шукайте деталі в групі Facebook