facebook

“Наше суспільство хворе на шизофренію”: політолог-журналіст про вступ дітей з “ЛНР/ДНР” в українські ВНЗ

Наше суспільство давно хворе на світоглядну шизофренію. Звідси й усі проблеми, які ми отримали протягом 30 років новітньої історії України.



Про це у коментарі ІА “Вголос” сказав політолог-журналіст Юрій Грицик.

“Ось і ця ситуація – яскравий приклад політичної незрілості нації. З одного боку ми кричимо: «Донбас – це Україна! Не здамо ні метра своєї землі!». А з іншого – піднімаємо дикий вереск з приводу того, що дітям з окупованих територій хочуть надати пільги для вступу у виші. Крім того, багатьох просто душить українське національне земноводне – мовляв, як так, діти «сєпарів» вступатимуть без іспитів, а наші, з патріотичних родин» – типу «негри».

Але чому ніхто із цих патріотів не хоче думати про те, що території – це насамперед люди, які б вони не були. Так, там багато відвертих сепаратистів і україноненависників. Але що буде тоді, коли збудеться мрія всіх свідомих громадян і ці території в якийсь спосіб повернуться під контроль України? Цих людей розстріляють? Депортують? Звісно, що ні. А тому ми однозначно отримаємо ще одну п’яту колону Москви. То ж чому про це не подумати вже зараз і не увімкнути захисні механізми? Як на мене, то інтеграція дітей з окупованих територій в український соціум і є одним із таких запобіжників”, – наголосив Юрій Грицик.

Читайте також:  В Італії розкрили схему вербування бойовиків для ОРДЛО – ЗМІ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.