facebook

Страхітливе промивання мізків є несучою опорою кремлівсько-путінської мафії

Focus.de: “Будь-яка спроба пошуку компромісів з Кремлем буде сприйнята там як прояв слабкості”, – вважає колишній російський віце-прем’єр Альфред Кох, попереджає про небезпеку компромісів



з його колишнім колегою Путіним і вимагає проявити твердість.

– Ви сказали, що для розуміння Путіна треба прочитати книгу «Хрещений батько». Чому?

– Психологія нинішніх правителів у Росії, методи, за допомогою яких вони працюють, їх мотиви і завдання повністю відповідають тому, як діє мафіозний клан. Якщо ви хочете передбачити, що буде робити Путін в тій чи іншій ситуації, то просто уявіть собі, що в цій ситуації буде робити «хрещений батько» Майкл Корлеоне. І в такому випадку ви на 99% будете знати, що збирається робити Путін.

– Багато в Німеччині говорять: це Захід винен у тому, що відбувається на Україні, а Путін тільки реагує. Ви бачите цю провину Заходу?

– Якщо ми виходимо з того, що поділ Європи на «зони впливу» вже давно подолано і що кожна міжнародно визнана держава має право сама вибирати собі союзників і свій власний курс, то в такому випадку Кремль поводиться анахронічною, оскільки він фактично вважає Україну своєю колонією.

– Як далеко піде Путін на Україні?

– Це залежить від позиції України і Заходу в цілому. Якщо Україна і далі буде наполегливо боротися за свій суверенітет і за свій проєвропейський курс, а Захід буде їй активно допомагати, то тоді Путін буде змушений відступити. Будь-яка спроба знайти компроміс з Кремлем, навпаки, буде сприйнята як слабкість і посилить ейфорію в Кремлі. Тільки тверда позиція України і Заходу може гарантувати, що Кремль не піде на ескалацію конфлікту.

Читайте також:  ЄС введе санкції проти Путіна та Лаврова - очільниця МЗС Німеччини

– Наскільки стабільною є система Путіна?

– Поки вистачає доходів від експорту нафти для того, щоб утримувати величезний поліцейський апарат, система Путіна буде залишатися стабільною. Але якщо приплив нафтодоларів загальмується, ця система зруйнується. У Путіна немає ніякої активної підтримки населення. Існує пасивна більшість, яка в критичний момент і пальцем не поворухне для того, щоб йому допомогти. Ця більшість залишиться мовчазним спостерігачем. До речі, сам Путін це усвідомлює.

– Як Захід повинен вести себе з Путіним? Чи достатні санкції?

– Мені здається, що санкції є достатніми, але вони не сконцентровані. Було б правильно направити санкції проти російської агітаційної машини. Справа в тому, що це страхітливе промивання мізків є однією з несучих опор, що підтримують систему Путіна. У цьому пункті я згоден з Жанною Нємцовою, з дочкою Бориса Нємцова, яка вимагає прийняття жорстких санкцій проти керівників провідних державних і псевдодержавних ЗМІ.

– Як ви пояснюєте значну підтримку Путіна в Німеччині?

– Путін вкладає величезні ресурси для того, щоб вплинути на громадську думку Німеччини на свою користь. Я вважаю, що незабаром стануть відомими колосальні масштаби його маніпулювання німецькими журналістами, а також політиками. Вже сьогодні крок за кроком деякі речі стають надбанням громадськості.

Джерело – http://www.focus.de/politik/ausland/russischer-ex-vize-premier-warnt-der-kreml-betrachtet-die-ukraine-als-kolonie_id_4766709.html

Шукайте деталі в групі Facebook