facebook

Угорщина відгородилася від українців карантинної “стіною” – як потрапити в Європу

Сусідня Угорщина вирішила, що здоров’я її громадян важливіше ніж туристичний рейтинг країни, і прийняла рішення обмежити в’їзд іноземців на територію країни. Кому можна буде перетинати кордони, а кому – ні, стало відомо виданню zakarpattya.net.ua.



Угорський уряд прийняв рішення, яке по всій видимості далося їм нелегко – там вирішили заборонити в’їзд на територію країни тим, хто якийсь час перебував у певних країнах. Рішення вступило в силу 15 липня.

Як стало відомо, Угорщина стала класифікувати країни в залежності від рівня коронавирусної епідемії в них. Країнам буде присвоєно певний колір у залежності від небезпеки, яка може чекати людей, які перебували там. Так, було створено три кольорових класифікації: зелені, жовті та червоні країни.

Повідомляється, що громадяни Угорщини можуть в’їхати з “зеленої” країни без будь-яких обмежень, проте в’їжджаючи з країни, позначеної жовтим або червоним кольором, жителям Угорщини доведеться пройти двотижневий карантин. Також на кордоні можна показати два достовірних негативних тесту (тести повинні бути зроблені за останні 5 днів і між ними має бути часовий відрізок 48 годин).

Що стосується іноземців, то в’їзд з країн жовтої зони дозволяється на тих же умовах, що і громадянам Угорщини, а от в’їзд з “червоних” країн заборонений.

Однак влада дозволила транзитний рух через країну, щоправда, лише в 30-кілометровій зоні, прилеглій до кордону.

В країни жовтої зони увійшли: Болгарія, Португалія, Швеція, Румунія, Норвегія, США, Китай, Японія, Росія і Сербія.

Серед “червоних” країн – Україна, Албанія, Боснія і Герцоговина, Білорусь, Косово, Північна Македонія, Чорногорія.

Читайте також:  Ринок праці в Україні: "Ми вам зателефонуємо"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.