facebook

Дистанційно чи стаціонарно: навчальний рік в Івано-Франківську очікує рекордна кількість учнів (відео)

Дистанційно чи стаціонарно: наразі невідомо, як в Івано-Франківську розпочнеться навчальний рік

До навчального року готуються. Втім, чи розпочнеться він у звичному режимі – досі невідомо. У міському Департаменті освіти стурбовані, жодних нормативних документів щодо діяльності з 1-го вересня не отримували. Ні від Міністерства охорони здоров’я, ні від профільного. Між тим, налаштовуються на будь-який сценарій. А тим часом на старт нового навчального року очікує понад 59 тисяч дітей в Івано-Франківську. Від дошкільнят до учнів профтехосвіти. А от за шкільні парти цього року сяде рекордна кількість школярів, – пишуть Версії з посиланням на Вежу.

“77 класів буде в новому навчальному році. Це на 35 більше, ніж у минулому. Загалом з першого вересня за учнівські парти повинно сісти 32148 учнів, більше на 1671, ніж в минулому році. Загалом за часів незалежності України – це найбільша кількість учнів у місті Івано-Франківську”, – розповів Ігор Максимчук, директор міського департаменту освіти.

Такий приріст учнів, зокрема, внаслідок розширення територіальної громади, кажуть у профільному Департаменті. Однак, відзначають, завантаженість шкіл нерівномірна. Через це деякі заклади освіти переповнені учнями. В інших – суттєвий недобір.

Нині у мерії розмірковують, як врегулювати наповненість івано-франківських шкіл. Ставку роблять на покращення якості освітнього процесу у тих навчальних закладах, де є недобір учнів. А також на їх популяризацію. Зокрема, мають намір запровадити відкриті конкурси на вакантні педагогічні посади.

Читайте також:  Поїздки, зустрічі із друзями, бари, ресторани, тощо. Правила в Італії до 5 березня 2021

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.