facebook

Зливи знову заллють Західну Україну: синоптики попередили про наближення небезпеки

Погода в Україні буде помірно теплою, проте західні регіони заллє рясними зливами



Погода в Україні 19 липня відзначиться помірними показниками тепла і переважно сонячною погодою. При цьому в більшості західних областей очікується мокра погода. Детальний прогноз і попередження синоптиків опубліковано на сайті Укргідрометцентру.

Як повідомляється в оновленому прогнозі, середні показники тепла в Україні в неділю досягнуть +26… +29 градусів. Найтепліше буде на півдні країни, де термометри покажуть +27… +31 градуси тепла. Трохи прохолодніше – на сході. Там показники тепла будуть триматися у позначок +26… +30 градусів. На пару градусів прохолодніше буде на півночі та в центрі країни. При цьому мінімальні показники очікуються в західних областях, де синоптики прогнозують дощі. Там рівень тепла триматиметься на рівні +23… +26 градусів.

В нічний час по всій Україні прогнозуються похолодання в середньому до +13… +17 градусів. У приморських регіонах вночі буде тепліше – до +17… +20 градусів. Синоптики прогнозують пориви вітру до 3-8 м/с по всій Україні.

При цьому синоптики уточнюють, що небо протягом усього дня буде залишатися ясним з мінливою хмарністю. Зливові дощі з грозами пройдуть лише у Волинській, Рівненській, Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Закарпатській областях.

Через спеку та відсутність опадів зберігатиметься високий рівень пожежонебезпеки.

“18-19 липня у Хмельницькій, Миколаївській, Херсонській, Донецькій областях та в Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки”, – йдеться у метеорологічному попередженні.

Читайте також:  “За церквою й з однієї ложки.” Львівська церква потрапила у гучний скандал. Порушили усе, що могли

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.