facebook

Справу закрили: суд пробачив Зеленському помилки у декларації

Печерський районний суд Києва закрив адміністративне провадження стосовно Президента України Володимира Зеленського, яке відкрили через неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.



“Провадження у справі про адміністративне правопорушення… закрити на підставі п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення”, – йдеться у повідомленні Єдиного реєстру судових рішень, пише УНН. Також у документі зазначено, що відповідно до ст. 105 Конституції України Президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень.

“… право недоторканності Президента України треба розуміти як органічну складову його конституційного статусу, що має на меті забезпечення умов для реалізації покладених на нього повноважень. Корегування змісту цього права неможливе без внесення відповідних змін до Конституції України”, – зазначено у документі.

Також у постанові повідомляється, що відповідно до п. 1.1.ч. 1 резолютивної частини зазначеного вище рішення КСУ положення частини першої статті 105 Конституції України (254к/96-ВР) треба розуміти так, що Президент України на час виконання повноважень не несе кримінальної відповідальності, проти нього не може бути порушена кримінальна справа.

“З урахуванням встановлених обставини, які викладені вище, суд приходить до висновку, що складений відносно Президента України протокол №47-01/32/20 від 07.07.2020року про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП не узгоджується з положеннями ст. 105 Конституції України, а відтак не може бути визнаний допустимим доказом події адміністративного правопорушення.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП провадження по справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочате, а розпочате підлягає закриттю у разі відсутності події і складу адміністративного правопорушення”, – зазначено у документі.

Читайте також:  Нові правила дорожнього руху: що змінилося

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.