facebook

НАТО перегляне ядерну стратегію на тлі російської загрози

В Альянсі активна розробка нової ядерної стратегії можлива до кінця 2015 року.

1644254




НАТО готується переглянути свою стратегію у сфері ядерної зброї на тлі зростаючих протиріч з Росією щодо військових дій в Україні, передає слова свого джерела в Альянсі The Guardian.

“Ми дуже стурбовані публічними висловлюваннями Росії щодо ядерної зброї. Наразі в Альянсі ведеться багато розмов про ядерну зброю, але це робиться дуже повільно”, – сказав один з чиновників НАТО.

Питання про ядерну зброю обговорювалося і в ході дводенної зустрічі країн-членів НАТО, яка почалася в середу 24, червня. США прагнуть вже до кінця поточного року почати активне обговорення нової ядерної доктрини Альянсу.

Крім цього, у НАТО зараз немає чіткої інтерпретації публічних ядерних загроз керівництва Росії: чи варто до них ставитися серйозно або ж це всього лише розмови.

Як раніше повідомлялося, США нададуть для сил швидкого реагування НАТО спецназ, розвіддані, а також високоякісні військові технології, щоб запобігти можливим агресивним діям Росії. Про це заявив міністр оборони США Ештон Картер, передає Reuters.

Читайте також:  Священика «покарали» служінням в селі через фото дружини в Instagram

Шукайте деталі в групі Facebook