facebook

У Росії спалахнула наймасштабніша акція протесту: вимагають скинути Путіна. Фото і відео

У суботу, 25 липня, в Хабаровську (Росія) пройшли мітинги протесту на захист колишнього губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала. Також росіяни вимагали відставки глави РФ Володимира Путіна.

Як пише “Медуза”, ця акція стала найбільшою, затьмаривши попередні мітинги в підтримку ексчиновника. На акціях солідарності з протестувальниками в Хабаровську в результаті затримали близько 60 осіб, передає “ОВД-Инфо”.

Протестувальники скандували такі гасла: “Свободу”, “Поки ми єдині – ми непереможні”, “Це наш край”, а також “Геть царя”, “Росія, прокидайся” і “Путіна у відставку”.

Росіяни-протестувальники вийшли на центральні вулиці Хабаровська – Тургенєва, Муравйова-Амурського і центральну площу Леніна. За даними видання, в акції протесту брали участь кілька десятків тисяч осіб, що приблизно на третину більше, ніж під час попередніх суботніх акцій, 18 і 11 липня, які були названі наймасовішими в історії Хабаровська.

Додамо, що “Комсомольская правда” пише, що кількість протестувальників досягла 20 тисяч осіб, тоді як у мерії міста кажуть, що на мітинг вийшли лише 6,5 тисячі росіян.

“У крайовій столиці проходить чергова акція на підтримку арештованого губернатора краю Сергія Фургала. На площі перед урядом регіону сьогодні зібралося близько трьох тисяч осіб. Під час ходи до натовпу приєдналися ще близько трьох тисяч осіб. Усього акція зібрала близько 6,5 тисяч містян”, – повідомляли в мерії.

Зазначимо, що акції протесту на підтримку Фургала проходили також у Владивостоці, Южно-Сахалінську, Комсомольську-на-Амурі, Москві та ін.



У Москві було затримано близько 40 осіб. Двоє з них намагалися вивісити банер на підтримку протестувальників у Хабаровську на Великому Устинському мосту.

Не менше 12 осіб були затримали на Пушкінській площі, куди люди вийшли під приводом годування голубів. Ще 26 осіб було затримано на акції “Лівого фронту” біля пам’ятника Юрію Довгорукому. Вони планували подати до Генпрокуратури заяви з вимогою відкритого суду над Фургалом, звільнення політв’язнів і скасування заборони на публічні заходи в період пандемії.

Читайте також:  Зеленський назвав завдання номер 1 у війні проти Росії

У Краснодарі, де пройшла хода на підтримку жителів Хабаровського краю, затримали сімох осіб. Четверо учасників аналогічної акції були затримані Єкатеринбурзі, стільки ж у Владивостоці. У Сургуті поліцейські затримали двох літніх учасниць одиночних пікетів.

Деяких затриманих вже відпустили. На одних склали протоколи, інші підписали зобов’язання про явку, пише “Медуза”.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.