facebook

Керрі: США не шпигували за Олландом

Джон Керрі запевнив французького президента, що США не діяли проти “таких друзів, як Олланд”.

1644262




Сполучені Штати не шпигували за президентом Франції Франсуа Олландом, заявив у четвер, 25 червня, держсекретар США Джон Керрі. “Ми не діяли проти президента Олланда, ми не будемо діяти проти наших друзів, таких як президент Олланд”, – цитує главу Держдепу США агенція Reuters. Таким чином, Керрі повторив висловлювання американського президента Барака Обами, який також запевнив Олланда у тому, що США за ним не шпигували.

За словами Джона Керрі, США ведуть спостереження за кордоном тільки за наявності специфічних “мотивів національної безпеки”, й у випадку з Олландом держсекретар не має подібних даних. Водночас Керрі не зробив заяв про подібні дії США у минулому.

Як повідомлялось, 23 червня французька газета La Libération та інтернет-портал Mediapart опублікували дані Wikileaks про те, що Агенство національної безпеки (АНБ) США з 2006 до 2012 року шпигувало щонайменше за трьома французькими президентами – Жаком Шираком, Ніколя Саркозі та Франсуа Олландом. Крім того, повідомляється, що прослуховувались перемовини деяких міністрів, високопоставлених політиків і дипломатів. Зокрема, таємну зустріч президента і прем’єр-міністра Франції з керівництвом німецьких соціал-демократів щодо можливого виходу Греції з Єврозони.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Бійця з Івано-Франківщини поставили на ноги в США (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook