facebook

На українсько-польському кордоні фури застрягли у кілометрових чергах

Близько тисячі фур вже декілька днів простоюють на кордоні між Україною та Польщею. Затор утворився на митному посту Ягодин – Дорогуськ. З українського боку черга розтягнулася вже на 10 кілометрів. Непроста ситуація і з боку Польщі, там черга розтягнулася на 20 кілометрів.



Про це повідомляє УНІАН з посиланням на сюжет ТСН.

За словами кореспондента, щоб під’їхати до шлагбаума водії змушені простоювати в черзі близько трьох діб, при цьому не маючи можливості поповнити запаси їжі та води або елементарно сходити до туалету. З українського боку черга розтягнулася вже на 10 кілометрів.

Непроста ситуація і з польської сторони, там черга розтягнулася на 20 кілометрів.

Поза чергою йдуть тільки порожні фури та вантажівки, які везуть товар, що швидко псується. Інші фури змушені по три доби стояти в черзі. За словами далекобійників, вони більше часу проводять на кордоні, ніж в дорозі. В середньому, за словами водіїв, вони за місяць 7-8 днів проводять у черзі на митниці й за цей простий вони не отримують платню.

В той самий час на митниці відзначають, що працюють в штатному режимі. Пропускна спроможність пункту не зменшилася і за зміну через кордон проїжджають близько 200 автомобілів.

На митниці причини черг пояснюють вихідними днями, оскільки у ці дні транспорту на митниці завжди набагато більше, ніж у будні дні. Ще однією причиною виникнення черги називають ремонт пасажирської смуги з польської сторони.

Зазначається також, що у березні 2020 року через коронавірус українські пункти пропуску були закриті на в’їзд для іноземців. Українці застрягли на пункті “Медика-Шегині” з боку Польщі. А ось в Ягодині утворилися кілометрові черги з фур. Сотні вантажівок вишикувалися по обидва боки кордону. На кордоні з Польщею пробки спостерігалися і в грудні 2019 року. Тоді причиною заторів називали те, що перевізники отримали додаткові дозволи на міжнародні перевезення вантажів.

Читайте також:  Під Тернополем зіткнулися вантажівки, є жертва

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.