facebook

Праця вчителя заслуговує на повагу і гідну оплату: нардепи запустили флешмоб

#ЗаГіднуЗарплатуОсвітянам: вчителі й вихователі підтримали ініціативу нардепів.
Дайте нам гідну зарплату. Освітяни й політики у мережі фейсбук запустили флешмоб на підтримку педагогічних працівників під хештегом #ЗаГіднуЗарплатуОсвітянам.



До флешмобу долучилися вчителі, вихователі, відомі освітні експерти, громадські діячі та народні депутати. Вони звертаються до Кабміну з вимогою підвищити заробітні плати освітянам вже з 1 вересня цього року:

Ми, народні депутати України, вихователі дитячих садочків, вчителі шкіл, викладачі університетів та закладів фахової передвищої освіти, працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти та закладів позашкільної освіти звертаємось до Кабінету Міністрів України прийняти рішення про підвищення заробітних плат педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки з 1 вересня 2020 року, — йдеться у тексті флешмобу.

Підтримав таку ініціативу ексміністр Кабміну Олександр Саєнко:

Підтримую. Влада має виправити свою помилку минулого року, коли скасувала постанову Уряду з поетапного підвищення зарплат освітянам. Праця вчителя заслуговує на повагу і гідну оплату.

Загалом у мережі з’явилося вже кілька десятків дописів за відповідним хештегом. До ініціативи може долучитися кожен, хто переймається освітою та прагне змін. Слідкувати за активністю і збільшенням учасників можна тут. Або в пошуку на фейсбук, прописавши назву хештегу.

Нагадаємо, раніше ми писали про офіційне письмове звернення народних депутатів до Уряду щодо збільшення фінансування освіти в Україні.

Читайте також:  Пів тонни спирту, 5 км марлі та бензину на 9 млн грн: як депутатів готують до початку роботи після канікул

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.