facebook

Україна, Польща і Литва створюють “Люблінський трикутник”

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив про створення нового формату під назвою “Люблінський трикутник”, до якого увійшли Україна, Польща та Литва.



Про це Кулеба сказав у Любліні на спільній пресконференції з польським і литовським колегами, інформує Європейська правда.

“Сьогодні ми створюємо “Люблінський трикутник”, формат, який стане важливим елементом розвитку і зміцнення Центральної Європи, але також зміцнення України як повноправного члена європейської і євроатлантичної сім’ї”, – сказав Кулеба.

За його словами, співпраця трьох країн не обмежиться питаннями оборони, як створення спільної бригади ЛитПолУкрбриг. Насамперед йдеться про посилення економічної співпраці, торгівлі і туризму.

“Трикутник зосередиться на поглибленні взаємодії між нашими країнами, але ми також бачимо велику перспективу у тому, щоб він став інструментом ангажування тих країн, які потребують тісніших контактів із Заходом, з загальноєвропейськими структурами, і ми з колегами допомагатимемо нашим друзям і нашим сусідам активніше взаємодіяти у цій сфері”, – додав Кулеба.

Читайте також:  Російські ЗМІ: На купюрі 1000 гривень буде Гітлер (фото, відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.