facebook

Побити ціною. Новинки китайської електроніки, здатні захопити ринок

Китайські гіганти електроніки хочуть завоювати ринок гаджетів за допомогою потужної і дешевої продукції.

1644116


На більшості сучасних виставок гаджетів і мобільного устаткування завжди є кілька великих павільйонів з корейськими, американськими або навіть європейськими телефонами або планшетами. Але за ними стоять стенди десятків компаній, які представляють власні гаджети, але поки що нікому не відомі. Ці телефони, планшети і навіть смарт-годинники об’єднує лише місце виробництва і розробки – Китай, пише Павло Сивокінь у №24 журналу Корреспондент від 19 червня 2015 року.

Компанії цієї країни в останні роки все активніше борються за місце на світовому ринку і в апаратному забезпеченні мало чим поступаються найбільш просунутим брендам, які звикли брати додаткові гроші тільки за своє ім’я. Звичайно, поки що у них не вистачає витонченого дизайну або широкої рекламної кампанії, але вони готові виправляти свої помилки, тим більше головна складова, апаратне забезпечення, у них на одному рівні з найдорожчими пристроями.

Треба сказати, що ще не так давно такі компанії, як Meizu, Xiaomi або Coolpad, були мало кому відомі за межами КНР, та й орієнтувалися вони переважно на свого вітчизняного споживача. Це не дивно, оскільки ринок гаджетів у Піднебесній за останні кілька років зріс на 70%, і значна частина населення великих міст уже має не менше двох-трьох телефонів. Але при цьому розуміючи, що купівельна спроможність китайців не надто висока, компанії постійно намагалися знизити ціну своїх пристроїв.

А тепер китайські гіганти готові вийти на світові ринки і показати, що вони нічим не поступаються світовим брендам і можуть конкурувати з ними на рівних. Особливо в питанні ціни. Поки вони виставляють свої товари в іноземних інтернет-магазинах тільки в обмежених кількостях, але незабаром на ринок може хлинути цілий потік дешевих і потужних телефонів. Корреспондент відібрав найцікавіші новинки китайських гаджетів, на які варто звернути увагу.

Читайте також:  Поляк жорстоко вбив українця, який зайшов у гості: нападнику загрожує довічне

Meizu M2 Note

Фото Meizu

Компанія Meizu продовжує боротьбу за лідерство у виробництві смартфонів. Цього разу на масштабній презентації в Пекіні на початку червня вона показала свій новий флагман – M2 Note, який має всі шанси стати лідером продажів не тільки в Китаї, а й у світі.

Новий телефон має восьмиядерний процесор Media Tek MT6753, тактова частота якого дорівнює 1,3 ГГц, з графікою Mali-T720MP3. Об’єм оперативної пам’яті складає 2 ГБ, обсяг вбудованого накопичувача – 16 або 32 ГБ, є слот для карт пам’яті micro-SD об’ємом до 128 ГБ, поєднаний зі слотом для другої sim-карти. У підсумку покупцеві потрібно буде вибрати, що саме використовувати зараз – або обидві sim-карти, або одну карту пам’яті. Хоча 128 ГБ – це занадто багато для звичайного користувача, який не збирається заливати на телефон цілі сезони улюбленого серіалу.

Основна камера має роздільну здатність 13 Мпікс і, за заявою виробника, обзавелася новим сигнальним процесором, що підвищило якість і швидкість зйомки. Роздільна здатність фронтальної камери становить 5 Мпікс. Ємність акумулятора – 3.100 мА-год.

Сам телефон, незважаючи на свої немаленькі розміри, зручно лежить у руці, а екран має майже ідеальне поєднання колірної гами і зручних кутів огляду. На презентації в Пекіні в Meizu неодноразово наголошували, що цей пристрій може бути недорогим аналогом продукції західних компаній і користувачеві не потрібно буде переплачувати за бренди.

Модель з 32 Гб пам’яті коштуватиме 999 юанів ($ 161.18). Варіант з 16ГБ матиме ціну 799 юанів ($ 128.91).

Coolpad Little i

Фото gizmochina.com

Інший гігант техніки з Піднебесної, Coolpad, представив новий смартфон лінійки Ivvi, головною особливістю якого став дуже тонкий корпус – товщиною 4,9 мм. Схоже, цей виробник вирішив зосередитися на мінімізації апаратів до можливих меж.

Читайте також:  Голосування за ринок землі скасовується: у "Слузі народу" знову назрів розкол

Новинка отримала назву Little i (Маленький я). І дійсно, зараз це одна з найперспективніших новинок у плані мініатюризації. З іншого боку, смартфон не має високої продуктивності. У його основі лежить економний чотирихядерний процесор Snapdragon 410, обсяг оперативної пам’яті склав 2 ГБ, а вбудованої – 16 ГБ.

Навіть більше, здивували камери невисокої роздільної здатності – 5 Мпікс спереду і 8 Мпікс ззаду. Зазвичай у цьому класі камери є однією з переваг. Мабуть, на догоду розміру виробник знизив вимоги до наповнення смартфона, хоча клієнти і на цей апарат знаходяться.

Стандартна версія смартфона коштуватиме 1999 юаней ($320).

Xiaomi MiPad

Виробник китайської техніки Xiaomi в цьому році випустив планшет, який повинен привести цю корпорацію до світового успіху. Тим більше що її керівництво неодноразово заявляло, що саме телефони та планшети здатні вивести компанію на глобальний ринок. У Xiaomi не приховують, що саме це і є метою, і новий планшет повинен допомогти в цьому.

Пристрій має восьмиядерний процесор і 1 ГБ оперативної пам’яті, оснащується 5,5-дюймовим екраном з роздільною здатністю 1.280×720 точок. Виробник сам наголошує, що його планшет має таку саму задню кришку, як і iPhone 5с, але серед планшетів це рішення застосовується вперше у світі.

Серед Android-планшетів з діагоналлю до восьми дюймів MiPad – перший з настільки високою роздільною здатністю. Найближчі конкуренти – Google Nexus 7 другого покоління, LG G Pad 8.3 з FullHD-екранами, а також Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 з роздільною здатністю екрану 2.560×1.600 точок. Але при цьому вони значно дорожче, що робить цей пристрій більш вигідним для небагатого покупця.

В основі Xiaomi MiPad лежить планшетна версія оперативної системи MIUI на базі Android 4.4, оптимізована під екрани високої роздільної здатності. Серед особливостей відзначається додаток для читання книг і різної технічної літератури, здатний коректно показувати складний друк, а також надає можливість змінювати тип паперу, на якому відображається текст.

Читайте також:  Ринок на "7 кілометрі" в Одесі помер - ДФС

Ціна: версія з 16 ГБ коштує 1499 юанів ($ 240), версія з 64 ГБ – 1699 юанів ($ 273).

IUNI U3

Цього літа компанія IUNI збирається здивувати користувачів своїми низькими цінами. Її новинка U3 з процесором Snapdragon 801 на борту і 2K-дисплеєм повинна надійти в продаж за ціною лише $ 226.

Тому у співвідношенні ціни і якості IUNI U3 вважається безумовним лідером, і поки на горизонті навіть близько немає схожого за характеристиками апарата, що продається за такою низькою ціною. Планшет оснащений 5,5-дюймовим 2K зігнутим дисплеєм, чотириядерним процесором Snapdragon 801, 3 ГБ оперативної пам’яті, 32 ГБ ROM, основною камерою Sony на 13 Мпікс, фронтальною на 4 Мпікс, двома sim з підтримкою 4G, акумулятором на 3.000 мА-год і працює під управлінням власної Android-прошивки IUNI OS.

Загалом, новинка обіцяє підірвати ринок – але поки що тільки китайський, тому що компанія орієнтується на власних співгромадян. Хоча незабаром новинка може надійти і в міжнародний продаж.

SUN S2

У сегменті смарт-годинників компанії більше покладаються на стиль і дизайн, ніж на продуктивність. Багато в чому через це годинники до останнього часу були досить дорогим товаром, оскільки західні гіганти воліли використовувати в них якісні матеріали та комплектувальні.

Китайські виробники вирішили не відставати від конкурентів. В основі годинника Sun S2, презентованого недавно, лежить спеціальний процесор Media Tek MT6290, в який інтегрований модуль Bluetooth, що дозволяє щогодини синхронізуватися зі смартфонами на базі Android або iOS.

Крім того, гаджет може похвалитися повноцінною камерою на 1,3 мегапікселя, крокоміром і пульсоміром. За живлення відповідає вбудований акумулятор на 350 мА-год.

Ціна гаджета – $55.

Шукайте деталі в групі Facebook