facebook

У Мінсоцполітики розповіли, коли виплатять компенсації батькам, яким не видали “бебі-бокси”

Цьогоріч в Україні припинили видачу “бебі-боксів” – безкоштовних пакунків, в яких було все необхідне для новонародженого. Зокрема, пелюшки, підгузки, одяг. Замість “пакунку малюка” чиновники тепер пропонують гроші.
Про це інформує ТСН.



Раніше “бебі-бокси” отримували батьки у пологовому будинку або ж в управлінні соцзахисту. Однак тепер державну програму заморозили, тому мусять компенсувати близько чотирьох тисяч гривень батькам породіллі.

“Аби якось залагодити ситуацію Мінсоцполітики було підготовлено проєкт постанови з приводу надання компенсації за пакунок в разі його відсутності. Зараз ця постанова на узгодженості у Міністерстві фінансів. Найближчим часом її ухвалять і батьки отримають компенсацію”, – заявив заступник директора Департаменту соцполітики КМДА Максим Бученко.

Грошову компенсацію видадуть найближчими днями. Як повідомили у Мінсоцполітики, відповідну постанову мають ухвалити вже до кінця тижня.

Тим часом, молоді батьки з різних міст України розділились на два табори. Одні все-таки хочуть отримати “бебі-бокс”, а інше не проти грошової компенсації.

“Дуже сподівались на них. Туди входило усе, що потрібно малюку на перший час”, – розповіла матір новонародженого Ярославчика з Києва Вероніка Євсєєва. Вони навмисно не купували пелюшок, бодиків, підгузок.

А мама Артемчика з Луцька Світлана Кособуцька була розарована, що так і не отримала компенсацію. “Мені вже він не потрібен, той “бебі-бокс”, по великому рахунку, було б непогано, якби гроші дали”, – сказала вона.

Читайте також:  В Україні затвердили нові правила видавання водійських прав: що зміниться

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.