facebook

Третина українців оцінює якість шкільної освіти як дуже низьку

Більшість українців оцінили якість шкільної освіти в Україні як середню.
Про це свідчать результати дослідження соціологічної служби Центру Разумкова і Фонду “Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва”, пише Укрінформ.




“Більшість українців оцінили якість шкільної освіти в Україні як середню (44,5%), ще 10% – як позитивну. Третина громадян вважають її дуже низькою (11%) чи скоріше низькою (22%). Найбільше скептичних оцінок у Східному регіоні, натомість позитиву найбільше на Заході країни”
, – йдеться у результатах опитування.

Водночас більшість українців погоджуються з важливістю проблеми вдосконалення якості середньої освіти в Україні. 34% вважають це одним з першочергових питань, ще 48% говорять про важливість цієї проблеми, але вважають, що перед Україною стоять і серйозніші виклики.

Дослідження проводилося з 3 по 9 липня 2020 року методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів.

Було опитано 2022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Читайте також:  Як українці навчились обманювати державу: “За субсидію – маму випишу”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.