facebook

Нові правила з 1 серпня. У Кабміні терміново звернулися до українців

Міністерство охорони здоров’я вносить певні зміни у критерії, якими визначають належність інших держав до “червоної” чи “зеленої” зон на тлі пандемії COVID-19. Вони стануть чинними вже з 1 серпня.



Про це відомо з брифінгу міністра Максима Степанова.

За його словами, статистику щодо захворюваності оновлюватимуть регулярно.

“Останній раз статистика оновлювалась 27 липня. Взагалі оновлення відбуватимуться раз на три дні щодо країн, які входять до “червоної” та “зеленої” зон. З 1 серпня у нас починають діяти нові правила – діятиме нова постанова щодо карантинних обмежень”, — додав політик.

Вже з 1 серпня статистику стосовно приїзду з інших країн оновлюватимуть щотижня.

“Щодо приїзду з-за кордону – з 1 серпня ця статистика буде оновлюватися раз на 7 днів. Також ми змінюємо показники. Якщо ми на сьогодні вимірюємо кількість активних хворих у тій чи іншій країні, то з 1 серпня це буде так, як це відбувається у країнах Європи: тобто, будуть два показники, при перевищенні яких країна буде зарахована до “червоної” зони”, — пояснив міністр.

Степанов зауважив, країну відноситимуть до “червоної” зоні, якщо приріст хворих там за 14 днів перевищив український рівень. Іншим критерієм буде відсоток інфікованих COVID-19 у країні за 14 днів перевищуватиме 30% у порівнянні з попереднім двотижневим періодом.

“За такими двома показниками ми будемо це вимірювати – і раз на 7 днів складати перелік цих країн, щоб більш прогнозованим і зрозумілішим був для наших громадян перетин кордону. Уся ця інформація є на сайті Міністерства охорони здоров’я. Отже, якщо ви плануєте подорож, подивіться цю інформацію”, — резюмував посадовець.

Нагадаємо, вранці 29 липня в Україні підтвердили 67 597 випадків COVID-19.

Читайте також:  В poт засовувала кепку, а потім лопатку з піском: у Кропивницькому вихователь дитсадка побuла хлопчика(відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.