facebook

ЄС збирається підвищити пильність стосовно “дези” з боку раSSєї!

25 червня європейське видання “EU_observer” повідомило про план відповіді, який готують владні структури країн Євросоюзу на



нецільову” медіаполітику, що проводиться підконтрольними кремлівсько-путінському режиму медіа.

Маргарита Симоньян, головний редактор каналу RT (RuSSia Today), заявила, що Євросоюз «намагається задушити рідкісний альтернативний голос» у міжнародних медіа. При цьому “EU_observer” зазначає, що телеканал RT «відомий своїми фейковими репортажами і теоріями змов».

Європейські інститути мають намір прийняти план щодо стратегічної комунікації. План складений відомством глави європейської дипломатії Федеріка Могеріні і буде обговорюватися міністрами країн ЄС.

У 9-сторінковому документі європейські інститути позначили три ключових мети «плану зі стратегічних комунікацій». По-перше, це «ефективна комунікація і просування цінностей ЄС» в країнах східного сусідства. По-друге, ЄС планує надавати підтримку незалежним ЗМІ. І, нарешті, по-третє, Євросоюз має намір «підвищувати пильність з приводу дезінформації» (яку ведуть «зовнішні гравці»).

Згідно з документом, в першу чергу, ЄС і країни-члени мають намір проводити «тісну спільну роботу» з країнами екс-радянського простору: Україною, Молдовою і Грузією.

У рамках Плану до вересня 2015 почне діяти спеціально створена група East StratComTeam, яка відповідатиме за його застосування до дії.

У документі сказано, що «нецільове використання» методів комунікації з боку руSSо-ЗМІ в останні півтора року «зіграло важливу роль у драматичних подіях в політиці, економіці та безпеці» в країнах східного сусідства з Євросоюзом.

ЄС має намір запустити програму OPEN для країн-сусідів, у рамках якої в період з 2015-2019 євроінституціями будуть проводитися спеціальні тренінги для журналістів.

https://euobserver.com/

http://ru.rfi.fr/rossiya/20150625-es-podgotovil-plan-otveta-gossmi-rossii/

Читайте також:  Українська жіноча збірна виборола "срібло" на чемпіонаті світу з баскетболу

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,